Schip
HAL ms Rotterdam
Vertrek
1 juli 2019
Reisduur
15 dagen
Locatie
Baltische Staten, Europa, Noord-Europa

Baltische Staten en St. Petersburg Cruise – ms Rotterdam

Tijdens de 15-daagse Baltische Staten en St. Petersburg Cruise, vaart u naar fantastische bestemmingen en geniet u aan boord van de ms Rotterdam van heerlijke maaltijden, uitstekende service en gevarieerd entertainment.

In het indrukwekkende St. Petersburg heeft u 2 dagen om onder andere het wereldberoemde Hermitage museum, het Zomer- en Winterpaleis te bezoeken. Maar ook het Middeleeuwse Tallinn, het historische Stockholm en moderne Kopenhagen zult u aandoen. Dit allemaal zonder te hoeven vliegen en te vertrekken uit de haven van Amsterdam.

Met haar kunst- en antiekcollectie die meerdere miljoenen waard is, brede teakdekken en klassieke lijnen roept de Rotterdam herinneringen aan de nautische traditie op, maar combineert deze met geavanceerde voorzieningen. Geniet aan boord van een kookshow of een praktische workshop bij America’s Test Kitchen. U kunt sporten in ons volledig uitgeruste fitnesscentrum. Geniet van heerlijke gerechten van over de hele wereld in onze specialiteitenrestaurants. Verken de wonderen van de natuurwereld met presentaties en activiteiten van BBC Earth Experiences.

Wist u dat…

  • De Rotterdam met 1404 passagiers één van de intiemere schepen van Holland America Line is.
  • Er al 5 eerdere schepen van Holland America Line dezelfde naam mochten dragen.
  • Het schip in 1997 in Ft. Lauderdale door prinses Margriet is gedoopt.

Vaarschema Baltische Staten en St. Petersburg Cruise – ms Rotterdam

1

Amsterdam

U kunt op eigen gelegenheid naar Amsterdam reizen, waar u kunt inschepen.

2

Relaxen op zee

3

Oslo, Noorwegen

Oslo, de charmante hoofdstad van Noorwegen, is een levendige mix’moderne architectuur en musea van wereldklasse naast 10e eeuwse Viking-geschiedenis, vermengd met inheemse Sami-cultuur. Het kosmopolitische centrum, met zijn gewilde kwaliteit van leven, speelt in op elke interesse, van geschiedenisfanaten tot literaire types tot studenten van modern Scandinavisch design en beginnende arctische avonturiers.

Kies het Oslo dat u wilt bezoeken. Laat het veelbesproken Opera House met zijn buitenaardse hoeken op u inwerken, of treed in de voetsporen van Nobelprijswinnaars en literaire meesters als Henrik Ibsen. Maak een reis naar het Bygdøy schiereiland om de Scandinavische cultuur op te snuiven in het Vikingskipshuset, het Frammuseum en het Noors volksmuseum. Geniet van de verfijnde restaurants en luxe boetiekjes langs de kust van Aker Brygge of duik in de eclectische wijk Grünerløkka voor vintage winkels, microbrouwerijen en  hoekcafés.

In Oslo vindt u rust en ontspanning op slechts enkele minuten afstand van het stadscentrum. De stad ligt ingeklemd tussen het 100-kilometer lange Oslo fjord en wordt omgeven door glooiende heuvels, uitgestrekte parken en weelderige bossen, waardoor het pure plezier van de natuur voor het oprapen ligt.

Met zijn prachtige vergezichten, fascinerende musea, knusse cafés, bruisende kustlijn en levendige culturele leven beloont Oslo alle soorten Noordse ontdekkingsreizigers.

4

Arhus, Denemarken

De op één na grootste stad van Denemarken staat vaak wat in de schaduw van haar bekendere grote zus. Maar deze pittoreske plaats met kronkelende kanalen en geplaveide straten heeft net zoveel charme als de hoofdstad, maar dan zonder alle toeristen. Naast het markeren van de grenzen van de kade is de ligging van Århus aan de oostkust van het schiereiland Jutland rijk aan natuurlijke schoonheid, wat de stadrestaurateurs met succes hebben uitgebuit. Gerechten als kaviaar en wood smoke bij Frederikshøj, of ravioli met rogge en konijn bij Restaurant Substans hebben hen dankzij de revolutionaire chef-koks uit de regio een hoop Michelinsterren opgeleverd. Dit gaf hen een voortrekkersrol in de nieuwe Scandinavische restaurantscene. De betaalbare street food gerechten zijn al even spannend. De stad staat haar mannetje op het gebied van design en architectuur. Aangemoedigd door de titel van Europese Hoofdstad van Cultuur in 2017 ontstond er een serie innovatieve architecturale ontwikkelingen aan de kade, die gekenmerkt werd door eenvoudige Deense esthetica. Kortom, dit is een stad waarin u ontspanning krijgt, cultuur kunt snuiven en profiteert van de Deense zeelucht en de laid-back urban klasse.

5

Warnemunde, Duitsland

Berlijn kan aanvoelen als de uitzondering onder de Europese hoofdsteden. Rome, Londen en Parijs ontpopten zich als belangrijke steden tijdens de periode van het Romeinse Rijk, maar Berlijn werd pas gesticht in de dertiende eeuw en werd pas een belangrijk commercieel centrum in de negentiende eeuw. Gedurende de anderhalve eeuw dat het op het wereldtoneel is geweest, heeft het geschiedenis geschreven. Dit was een stad die synoniem stond aan de glinsterende excessen van de Weimar republiek en vervolgens diende als de hoofdstad van het nazi-regime. 45 jaar lang werd de stad verdeeld door een beruchte muur en woonde de helft van de burgers in het communistische Oost-Duitsland, terwijl West-Berlijn een eiland was van de kapitalistische en westerse waarden achter het IJzeren Gordijn.

In 1990 werd Berlijn wederom de hoofdstad, maar ditmaal van een herenigd Duitsland. Voor de hedendaagse bezoeker is het een intrigerende, bruisende stad. Hoewel het in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest door bombardementen zijn de musea nog steeds gevuld met culturele schatten. Door gedenktekens en musea worden de donkere momenten van de geschiedenis herdacht, maar het zijn de restaurants, bars, boetiekjes en galerieën van de stad die op de meeste bezoekers het meeste indruk maken. Berlijn omarmt kunstenaars en ondernemers op enthousiaste wijze en creëert een spannende sfeer boordevol mogelijkheden.

6

Relaxen op zee

7

Tallinn, Estland

Aan de kust van de Baltische Zee ligt Tallinn, Estlands grootste, onwerkelijk charmante stad. De oudste hoofdstad van Noord-Europa, daterend uit de 12e eeuw, is ook een van de best bewaarde. Een groot deel van de oude stad werd gebouwd toen het een bruisende haven in het netwerk van Hanzesteden was.

Verken het hoogste deel van de Toompea-heuvel, waar een indrukwekkend kasteel en de 19e eeuwse Alexander Nevsky-kathedraal staat, een veste uit het Russische Rijk, ga vervolgens door naar het lagere deel voor de kerken en koopmanshuizen langs kronkelende middeleeuwse straatjes.

Tallinn is echter niet slechts een historisch pronkstuk. Slechts een korte wandeling van het centrum, die voor het UNESCO-werelderfgoed bestemd is, ligt een dynamische, naar de toekomst gerichte stad met glazen gebouwen en trendy restaurants en boetieks die zowel gericht zijn op de jonge professionals van de stad als op de bezoekende reizigers.

8-9

St. Petersburg, Rusland

Sint-Petersburg in Rusland is ontstaan vanuit de visie van één man, tsaar Peter de Grote, aan het begin van de 18 eeuw, en was 200 jaar de hoofdstad van het land, tot aan de Russische revolutie. Poesjkin noemde het Ruslands ‘venster naar Europa’ en net als Venetië en Amsterdam, twee steden die Peter inspireerde, was de stad gebouwd op een netwerk van kanalen.

Van alle voornaamste bezienswaardigheden van de stad is de Hermitage het meest bekend. Het is een van de belangrijkste kunstmusea van de wereld, en het grootste museum in de wereld, met bijna drie miljoen objecten verzameld in vijf gebouwen. Er is ook een overvloed aan podiumkunsten: veel van Ruslands grootste balletten, toneelstukken en opera’s hebben hun première beleefd in het Mariinski-theater. In de buurt van de zomerresidenties van de tsaren, waaronder Peterhof, een UNESCO werelderfgoedlocatie, bevinden zich schitterende vergulde barokke paleizen in Sint-Petersburg die u kunt bekijken.

Sint-Petersburg is op zijn mooist tijdens de beroemde Witte Nachten, wanneer u tot lang in de avond kunt genieten van de zomerdagen. Bewoners genieten optimaal van de festival- en concertperiode en doen leuke dingen, en de vele pastelkleurige gebouwen van de stad en neoklassieke paleizen gloeien in het warme licht van de lange dagen.

10

Helsinki, Finland

De hoofdstad van Finland, Helsinki, wordt soms overschaduwd door zijn grotere Scandinavische tegenhangers, Kopenhagen en Stockholm, maar de stad heeft zijn eigen bijzondere stijl en aantrekkingskracht. Een levendige kunst- en muziekscene bloeit te midden van schitterende Art Nouveau-gebouwen en traditionele cafés.

De moderne architectuur in de stad is zeer bijzonder: gebouwen van Alvar Aalto en Eero Saarinen zouden bovenaan uw lijstje van bezienswaardigheden moeten staan. Ook wat Finland aan design produceert gaat veel verder dan de bekende prints van Marimekko. Wandel de winkels in van het Design District van de stad of bekijk de exposities in het Design museum (Designmuseo). Als het mooi weer is, kunt u een ferry nemen naar een dichtbijgelegen eiland of genieten van de vangst van de dag in een restaurant dat uitkijkt op de haven.

Als u geluk heeft en hier in de zomer bent kunt u een magische tijd van het jaar meemaken, wanneer de dagen wel 19 uur duren en de gehele stad sprankelt vanwege de zon die weerkaatst op het water.

11

Stockholm, Zweden

De haven van Nynäshamn ligt aan de meest zuidelijke punt van het eiland Södertörn aan de Scherenkust van Stockholm. Het is een prettig stadje met ongeveer 26.000 inwoners, maar voor veel reizigers is het eigenlijk de toegangspoort tot Stockholm. Dit ligt op zo’n 30 minuten per trein. Een aantal hoogtepunten in Stockholm, een van de Europese steden waar u moeiteloos kunt genieten: het elegante Östermalm met de chique interieurwinkels; de groene Djurgården met musea en kilometers aan park; het oude Gamla Stan met straten met kinderkopjes en het koninklijk paleis; en het trendy Södermalm. U kunt Stockholm gemakkelijk te voet of met openbaar vervoer verkennen, en u bent nooit ver van het water of van een park. In de afgelopen jaren is er een verbetering geweest qua opties om te dineren in Stockholm, ondanks dat de traditionele favorieten zoals gehaktballen of haring met een lekker koud biertje, moeilijk te weerstaan zijn. De vriendelijke lokale bevolking spreekt vloeiend Engels en de enige misdaad waar u waarschijnlijk mee te maken krijgt, heeft een tatoeage van een draak en kan in de bestsellerafdeling van elke boekhandel gevonden worden. In het onwaarschijnlijke geval dat u genoeg heeft van sightseeing in deze verbluffende stad, zijn per ferry duizenden andere eilanden binnen bereik.

12

Visby, Zweden

Vraag inwoners van Stockholm naar hun favoriete zomerplek en veel van hen zullen u vertellen over de brede stranden van Gotland, een Zweeds eiland van 176 kilometer (109 mijl) lang, midden in de Oostzee. En Visby, de hoofdstad van Gotland, is een historische stad en de locatie van een voormalige Viking-nederzetting. Het is tegenwoordig een prettige stad met 22.000 inwoners, met oude forten, kerken en mooie, geplaveide straten vol met cafés en perfecte cottages. Overblijfselen van de stadsmuren, die teruggaan tot de 13e eeuw, zijn 3,4 kilometer (2,1 mijl) lang en worden benadrukt door 36 torens. In feite wordt de hele stad erkend door UNESCO als het best bewaard gebleven middeleeuwse commerciële centrum in Noord-Europa. Het Gotland Museum in Visby richt de aandacht op de geschiedenis van de Viking-nederzetting, maar ook de middeleeuwse periode van de stad met een fascinerende collectie van kunstvoorwerpen waaronder grafstenen, skeletten en Viking-zilver. In het weelderige park, Almedalen, kunt u picknicken op de grasvelden of vogels spotten bij de ooit bruisende Hanzehaven van Visby. Nadat u de bezienswaardigheden hebt verkend, kunt u zich het gemakkelijk maken in een van de vele gezellige cafés voor die zeer Zweedse traditie, fika, een kop met sterke koffie en iets lekkers daarbij.

13

Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is een van de gemakkelijkste Europese hoofdsteden om verliefd op te worden. Het uitzicht op oude gebouwen, geplaveide straten en de met torens en torentjes gespikkelde skyline die het een sprookjesachtige charme verleent; niet voor niets was dit de thuisbasis van de schrijver Hans Christian Andersen. Maar vergis u niet: Dit is een door en door moderne stad met internationale allure.

Restaurants over de wereld halen inspiratie uit de Nieuwe Noordse keuken waarvan Noma en andere restaurants van Kopenhagen de voortrekkers waren, terwijl ook Deens design van deze en de laatste eeuw universeel bewonderd en begeerd wordt. Stedenbouwkundigen komen hier samen om uit te zoeken hoe de stad zo leefbaar mogelijk kan blijven en toch zo functioneel en ondanks zijn rijkdom aan oude gebouwen zit Kopenhagen niet opgesloten in het verleden; er zijn ook opwindende voorbeelden van moderne architectuur.

Kopenhagen is een gemakkelijke stad om dingen te vinden om te doen en om te voet of per openbaar vervoer te verkennen, waar iedereen perfect Engels spreekt, het eten vers is en vernieuwend, en veel lokaal gebrouwen bier; dat kan natuurlijk het beste zittend bij het water op een zonnige dag genuttigd worden.

14

Relaxen op Zee

15

Rotterdam

Na het ontbijt is het tijd om te ontschepen en kunt u op eigen gelegenheid naar huis reizen.

Reissom Baltische Staten en St. Petersburg Cruise – ms Rotterdam

Binnenhut v.a. € 2.499,- p.p.
Buitenhut v.a. € 2.699,- p.p.
Lanaihut v.a. € 3.599,- p.p.
Vista Suite v.a. € 4.79,- p.p.
Neptune Suite v.a. € 9
.999,- p.p.

Reissommen zijn per persoon (o.b.v. 2 p.s.) en door dagelijks wissellende prijzen ter indicatie. Neem voor de laagste reissom contact met ons op.

VERTREK MOGELIJK VANAF Amsterdam
REISSOM IS INCLUSIEF 15-Daagse cruise o.b.v. 2 personen in een hutcategorie van uw keuze
Cruise obv volpension
Havengelden en taxen
Luxe reisbescheiden met informatiepakket
REISSOM IS EXCLUSIEF Fooien voor verblijf aan boord, circa $ 10,- p.p.p.d.
Reserveringskosten á € 30,- per boeking
Verplichte bijdrage GGTO-garantieregeling á € 15,- per dossier
Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50 per dossier
OPTIONEEL
  • Uitgave van persoonlijke aard
  • Drankjes en overige maaltijden
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige excursies ter plaatse

Bovenstaande reissommen zijn gebaseerd op dagprijzen, dit betekend dat de prijzen continu fluctueren en per vertrekdatum kunnen verschillen. Wilt u graag een exacte prijsopgave, neem dan contact met ons: 0172 450 530

Expert Review

Er zijn nog geen waarderingen.

Laat een review achter

Waardering