Schip
Silversea Explorer
Vertrek
14 december 2018
Reisduur
22 dagen
Locatie
Antarctica, Zuid-Amerika, Zuidpool

Expeditie cruise naar Antarctica & South Georgia  – Silversea – Silver Explorer

Loop in de voetstappen Sir Ernest Shackleton en maak zijn mythische Endurance-expeditie. Zet voet aan wal op het grote witte continent; Antarctica. Het continent is de thuisbasis van een overvloed aan dieren in het wild, een adembenemend landschap, vruchtbare zeewateren en enorme ijsrivieren. Een team van deskundige experts, waaronder een historicus en een lid van de Royal Geographical Society (RGS), vergezellen u tijdens dit onvergetelijke 22-daagse avontuur.

Dit worden onvergetelijke kerstdagen en bovendien gaat u het nieuwe jaar in op een bijzonder en afgelegen plek; South Shetland Islands. De officieuze hoofdstad van Antarctica biedt plaats voor verschillende onderzoekstations van meer dan 12 verschillende landen. Overigens behoort het land geen enkele natie toe.

De expedities leiden u van de ene ontdekking naar de andere. Het excursieprogramma is exclusief voor Silver Expedition reizigers en is inclusief. In kleine groepen gaat u aan land, maar niet voordat het team van deskundigen goed hebben voorbereid aan hand van lezingen en briefings. Zo zult u uw bezoek aan Antarctica optimaal kunnen benutten. Een zeer leerrijke reis, vol onvergetelijke momenten.

De speciaal gebouwde luxe Silver Explorer-expeditie van Silversea, is specifiek ontworpen voor het navigeren door wateren in enkele van ‘s werelds meest afgelegen bestemmingen, inclusief de beide poolstreken van de aarde. Een versterkte romp met een Lloyd’s Register Ice-class notatie (1A) voor passagiersschepen stelt het Silver Explorer Expedition Cruise Ship in staat om veilig door ijsschotsen te duwen. Met een vloot van 12 Zodiac-boten is Silversea Expedition de beste en een unieke manier om de wereld rond te reizen. De Silver Explorer is luxe ship, speciaal voor de cruise-avonturier!

Wist u dat…

  • De Silver Explorer een klein expeditieschip is, speciaal gemaakt voor bijzondere cruises met exclusieve bestemmingen
  • De unieke expeditielandingen per zodiak zijn inbegrepen. Onder begeleiding van het Silver Explorer Expedition Team gaat u in kleine groepjes aan land.
  • De dag voor de expeditie wordt u goed voorbereid aan de hand van professionele lezingen.
  • Silver Explorer is één van de enige expeditieschepen waar er ook entertainment aan boord is: een klein theatertje voor intieme shows en een kleine spa voor extra ontspanningsmomenten.
  • In het restaurant worden speciale gerechten geserveerd die binding hebben met de bestemmingen van uw reis.
  • Er plaats is voor slechts 132 passagiers .

Exclusief bij Golden Travel:

2 Hotelovernachtingen in Buenos Aires
Excursie: City Tour Buenos Aires & toegang tot een bijzonder Tango Show
Luxe reisdocumenten
Travelkit & Reisdagboek van Castelijn & Beerens t.w.v 159,99 per hut

Reisschema Expeditie cruise Antarctica & South Georgia – Silversea Silver Explorer

1

Vlucht Amsterdam -Buenos Aires

14 dec. 2018 Vliegreis van Amsterdam naar Buenos Aires met KLM/Air France

2/3

Buenos Aires, Argentinië

15 & 16 dec.  2018: U landt in de ochtend in Buenos Aires en wordt met een transfer naar uw 5* hotel gebracht. Tijdens uw verblijf organiseren wij voor u een City Tour zodat u de hoogtepunten van deze prachtige stad niet mist. 

4

Ushuaia

17 dec. 2018: U wordt opgehaald in het hotel en wordt met een transfer naar luchthaven gebracht voor een lokale vlucht naar Ushuaia. Wanneer u landt in Ushuaia, wordt u opgehaald en naar de haven gebracht waar u kunt inschepen aan boord van de Silversea Silver Explorer.

5

Dag op zee

18 dec. 2018: Vandaag heeft u alle tijd om het schip te ontdekken en te ontspannen terwijl het schip koers zet naar het Zuiden. [timeline_item]

6

Falkland-Eilanden (West point Island, V.K.

19 dec. 2018: U bevindt zich duizenden kilometer van Europa, maar wanneer u voet aan wal zet op de Falkland-Eilanden proeft u meteen de typische Britse sfeer op het eiland. Ga een kopje thee met scones drinken in het thuis of maak even een foto bij de typisch Briste telefooncellen. Er zijn veel monumenten te bezichtigen die doen herinneren aan de vroegere oorlog tussen Argentinië en Engeland. Door de soms onrustige zee is het helaas niet altijd mogelijk de Falkland-Eilanden te bezoeken tijdens een cruise. Het schip meert ‘s ochtends vroeg aan (06:30). U heeft een paar uur de tijd (vertrek 11:00) voordat het schip verder reist naar Saunders Island. (aankomst 15:00 – vertrek 19:30)

7

Port Stanley (Falklandeilanden), V.K.

20 dec. 2018: Stanley is de enige stad van de Falklandeilanden. De hoofdstad van de Falklandeilanden bevindt zich op Oost-Falkland. Hier wonen zo’n 2000 inwoners.

In Port Stanley zijn diverse bezienswaardigheden zoals de van donkere bakstenen gemaakte Christ Church Cathedral met haar kleurrijke, verroeste metalen dak en glas-in-loodramen, een boog van walvisbeenderen op het grasveld naast de kerk, het Government House en het Falkland Museum. Verder zijn er een postkantoor, een bank, een ziekenhuis, een aantal reisbureau’s, diverse winkeltjes, hotelletjes en restaurants en zelfs een aantal 9-holes golfbanen.

8-9

Op zee

21 & 22 dec. 2018: Even 2 dagen om bij te komen tijdens deze intensieve reis. Het schip zet koers richting het oosten. U reist naar South Georgia, Georgia

10/12

South Georgia, Georgia, Sandwich Island, V.K.

23, 24 & 25 dec. 2018: De kerstdagen brengt u door op een bijzondere plek midden in Atlantische Oceaan. Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden is  eilandengroep aan de rand van de Scotiazee in de zuidelijke Atlantische Oceaan en vormen een onderdeel van de Scotiarug. South Georgia is een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk en wordt bestuurd vanuit de Falklandeilanden. James Cook ontdekte deze eilanden in 1775 tijdens zijn tweede grote reis naar de zuidelijke oceanen. Hij vernoemde de eilanden naar Lord Sandwich. Zuid-Georgia werd gebruikt als uitvalbasis van de walvisvaart op het einde van de 19e eeuw. Nu wordt de eilanden groep ook gebruikt voor permanent wetenschappelijk onderzoek. Er zijn meerde onderzoekstations gevestigd op het eiland.

13/14

Op zee

15

Elephant Island, Antarctica

28 dec. 2018: Vandaag is het eindelijk zo ver. U zet voet op Antarctica. Elephanteiland maakt deel uit van de Zuidelijke Shetlandeilanden. Gelegen in de Scotiazee en de Zuidelijke Oceaan dicht bij Grahamland op Antarctica. Het is onbewoond, bergachtig en grotendeels met ijs overkapt.

16/18

Antarctic Sound, Antarctica

29, 30 & 31 dec. 2018: De Antarctic Sound is de 50 kilometer lange en tussen de 11 en 19 kilometer brede waterpassage die de Joinville eilandgroep en het Antarctisch schiereiland van elkaar scheiden.

19

South Shetland Island, Antarctica

1 jan. 2019: Het nieuwe jaar start u op South Shetland Eiland. Deze eilandengroep ligt ongeveer 120 kilometer van het Antarctisch schiereiland. Vandaag gaat u pinguïns en zeehonden spotten in hun natuurlijke habitat.  Een vaart langs de Shetlandeilanden is een van de absolute hoogtepunten tijdens deze cruise.

21/22

Drake Passage Antarctica

2 & 3 jan. 2019: Spot nog meer adembenemende uitzichten of als u goed oplet kunt u veel unieke dieren spotten: walvissen, dolfijnen, albatrossen en pinguïns.

23

4 jan. 2019: De laatste dag van een onvergetelijke reis is aangebroken. Vandaag komt u weer aan in Ushuaia. In de hoven wordt u opgepikt voor uw vlucht naar Buenos Aires waarna u door vliegt naar Amsterdam

24

Amsterdam

5 jan. 2019: In de loop van de ochtend komt u weer aan op vertrouwde bodem: Nederland.

Reisschema Expeditie cruise Antarctica & South Georgia – Silversea Silver Explorer

Adventurer Class buitenhut (AC)     v.a. € 19.699,- p.p.
Compacte buitenhut (minimaal 14 m2) met twee patrijspoorten, zitgedeelte, badkamer met bad/douche, toilet en wastafel. 2 benedenbedden die samen te voegen zijn tot een 2-persoons bed. Uw suite is voorzien van een haardroger, kluisje en interactieve flatscreen televisie met film- en muziekselectie. U heeft de beschikking over butlerservice. De minibar wordt gevuld met dranken naar uw voorkeur (inbegrepen in de reissom). Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen.

Explorer class buitenhut (EC)     v.a. € 21.199,- p.p.
Compacte buitenhut (minimaal 14 m2) met raam, zitgedeelte, badkamer met bad/douche, toilet en wastafel. 2 benedenbedden die samen te voegen zijn tot een 2-persoons bed. Uw suite is voorzien van een haardroger, kluisje en interactieve flatscreen televisie met film- en muziekselectie. U heeft de beschikking over butlerservice. De minibar wordt gevuld met dranken naar uw voorkeur (inbegrepen in de reissom). Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen. 

View Suite (VIE)     v.a. € 22.699,- p.p.
uite (minimaal 21,5 m2) met raam, zitgedeelte, badkamer met bad/douche, toilet en wastafel. 2 benedenbedden die samen te voegen zijn tot een 2-persoons bed. Uw suite is voorzien van een haardroger, kluisje en interactieve flatscreen televisie met film- en muziekselectie. U heeft de beschikking over butlerservice. De minibar wordt gevuld met dranken naar uw voorkeur (inbegrepen in de reissom). Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen.

Vista Suite (VIE)     v.a. € 22.999,- p.p.

Suite (minimaal 21,5 m2) met groot raam, zitgedeelte, badkamer met bad/douche, toilet en wastafel. 2 benedenbedden die samen te voegen zijn tot een 2-persoons bed. Uw suite is voorzien van een haardroger, kluisje en interactieve flatscreen televisie met film- en muziekselectie. U heeft de beschikking over butlerservice. De minibar wordt gevuld met dranken naar uw voorkeur (inbegrepen in de reissom). Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen.

Medallion Suite (MS)     v.a. € 35.999,- p.p.

Ruime suite (33 m2 incl. balkon) met balkon, zitkamer met sofabed, badkamer met bad, aparte douche, toilet en wastafel. 2 benedenbedden die samen te voegen zijn tot een 2-persoons bed. Uw suite is voorzien van een haardroger, kluisje en interactieve flatscreen televisie met film- en muziekselectie. U heeft de beschikking over butlerservice. Daarnaast ontvangt u een uitnodiging om aan een officierstafel te dineren. De minibar wordt gevuld met dranken naar uw voorkeur (inbegrepen in de reissom). Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen.

Grand Suite (GS)     v.a. € 42.499,- p.p.

Zeer ruime suite (63 m2 incl. balkon) met balkon, zitkamer met sofabed, badkamer met bad, aparte douche, toilet en wastafel. 2 benedenbedden die samen te voegen zijn tot een 2-persoons bed. Uw suite is voorzien van een haardroger, kluisje, Illy espresso machine en 2 interactieve flatscreen televisies met film- en muziekselectie. U heeft de beschikking over butlerservice. Daarnaast ontvangt u een uitnodiging om aan een officierstafel te dineren, kunt u gratis gebruik maken van was- en strijkservice, kunt u twee uur gratis telefoneren vanuit uit suite (per cruise) en heeft u vier uur gratis Internet gebruik (per cruise). De minibar wordt gevuld met dranken naar uw voorkeur (inbegrepen in de reissom). Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen. 

VERTREK MOGELIJK VANAF Schiphol
REISSOM IS INCLUSIEF 20-Daagse reis o.b.v. 2 personen in een hutcategorie van uw keuze
Cruise obv volpension (incl. dranken)
2 Overnachtingen in Buenos Aires o.b.v. logies met ontbijtCity Tour Buenos Aires & Tango Show
Vluchten met KLM en Charter rederij
Transfers
Wifi aan boord
Zodiac excursies
Fooien
Travelkit & Reisdagboek van Castelijn & Beerens t.w.v 159,99 per hut
Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
Luxe reisbescheiden met informatiepakket
REISSOM IS EXCLUSIEF Reserveringskosten á € 30,- per boeking
Verplichte bijdrage GGTO-garantieregeling á € 15,- per dossier
Fooien voor het verblijf aan boord
Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50 per dossier
Uitgave van persoonlijke aard
OPTIONEEL
  • Vliegreis in Business-class, reissom op aanvraag
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige excursies ter plaatse

Bovenstaande reissommen zijn gebaseerd op dagprijzen (obv 2 persoonsbezetting), dit betekend dat de prijzen continu fluctueren en per vertrekdatum kunnen verschillen. Wilt u graag een exacte prijsopgave, neem dan contact met ons: 0172 450 530

antarctica-reizen-golden-travel

Expert Review

Er zijn nog geen waarderingen.

Laat een review achter

Waardering