Schip
Silver Cloud
Vertrek
11 juli 2019
Reisduur
12 dagen
Locatie
Noord-Europa, Noordpool, Noorwegen, Spitsbergen
Perfect voor
Koppels, Natuurliefhebbers, Vrienden

Expeditie naar de Noordpool en Spitsbergen

Beleef de unieke natuur tijdens deze bijzondere expeditie naar de Noordpool en Spitsbergen. Ga op ontdekking naar één van de meest afgelegen gebieden op aarden, het noordpoolgebied. Ver boven de poolcirkel geniet u aan boord van het luxe expeditieschip de Silver Cloud van een onvergetelijke cruise. U vaart langs ongerepte landschappen van de Noordpool en u bezoekt het indrukwekkende landschap van Spitsbergen. Maak kennis met zeldzame zeevogels op unieke Zodiac tochten langs afgelegen stukken water en zoek ijsberen tijdens een ijscruise. De kustwateren bieden fantastische mogelijkheden om walrussen te zien, terwijl het terrein een spectaculair uitzicht biedt op de omliggende valleien.

Na een grondige opknapbeurt is Silver Cloud het ruimste en comfortabelste schip met een ijsklasse dat expeditie cruises maakt. Haar grote suites, de reisroutes en haar ongeëvenaarde service maken haar echt speciaal. U heft de keuze uit vier restaurants, welke uw smaakpapillen zullen prikkelen. Bijna 80% van de suites beschikt over een veranda, waarvan u kunt genieten van het voorbij glijdende landschap. Het schip is ruim opgezet met meerdere lounges en heerlijk buitendek met zwembad en jacuzzi. De Silver Cloud is dan ook één van de meest onderscheidende expeditieschepen dat vandaag vaart. Met haar 16 zodiacs, 10 kajaks, zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt om simultane verkenningen vanaf het schip te maken.  Een team van maximaal 22 gepassioneerde en toegewijde expeditie-experts staan altijd voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Reisschema Expeditie naar de Noordpool en Spitsbergen

1

Amsterdam - Oslo

Vliegreis van Amsterdam naar Oslo en 1 overnachting in Oslo. U verblijft in een goed 4-sterren hotel op basis van logies met ontbijt.

2

Longyearbyen (Spitsbergen), Noorwegen

Na het ontbijt vliegt u van Oslo naar Longyearbyen op Spitsbergen, deze vlucht wordt door Silversea verzorgd. Na aankomst in Longyearbyen, staat er een transfer voor u klaar om u naar het schip te brengen.

3-6

Svalbard’s Northern Region (Spitsbergen), Noorwegen

Er zijn verschillende diepe fjorden en prominente gletsjers in de noordelijke uitlopers van Svalbard. Ook vindt u hier de breedste gletsjerfront van het noordelijk halfrond. IJscondities bepalen hoever u met het schip zult kunnen komen in het  gebied van kleine vogel Eilandjes zoals de Andøyane Eilandjes of kunnen naderen bij de gletsjers zoals Monaco Glacier en Seliger Glacier. Het is ook bekend dat de noordelijke regio verschillende gebieden heeft die zijn gedefinieerd als “Arctische woestijn”. U kunt deelnemen aan een wandeling of trektocht aan wal om flora en fauna van dichtbij te bekijken.

7-9

Svalbard’s Southern Region (Spitsbergen), Noorwegen

De Zuidelijke regio van Svalbard en met name de westkust van Spitsbergen is minder ijsvorming dan de rest van Svalbard. Dit komt vooral door de invloed van de Golfstroom. Verschillende fjorden slepen de westkust van Spitsbergen in en zijn gebruikt door jagers, evenals de verschillende mijnbouwbedrijven die de rijkdommen van het grootste eiland van de archipel, Spitsbergen, probeerden te exploiteren. Resten van hutten en mijnen, evenals actieve commerciële en wetenschappelijke nederzettingen kunnen worden gevonden en bezocht. Afhankelijk van de tijd van het seizoen kunnen gletsjers te voet of over zee worden ontdekt.

10

Bear Island (Svalbard), Noorwegen

Bijna halverwege Tromsø en Svalbard ligt het afgezonderde Bereneiland, dit wordt beschouwd als het meest zuidelijke eiland van de Svalbard-archipel. Het onbesmette eiland is een indrukwekkend natuurreservaat met steile, hoge kliffen die, vooral aan de zuidpunt, worden bezocht door zeevogels. De zeekoeten van Brünnich, de gewone zeekoeten, zwarte zeekoeten, alken, kleine alken, noordse stormvogels, halfmeeuwen, drieteenmeeuwen en zelfs Atlantische papegaaiduikers en noordelijke Jan-van-Genten nestelen zich langs de kliffen ten zuiden van Sørhamna.

11

Gjesvarstappan Island & Skarsvag (Noordkaap), Noorwegen

Bijna honderd eilanden en rotsen vormen het natuurreservaat Gjesvӕrstappan, een van Europa’s grootste en meest toegankelijke broedgebieden voor Atlantische zeevogels. Op minder dan 10 zeemijl van Nordkapp zijn meer dan een miljoen broedende vogels geteld op Storstappen, het grootste van de eilanden. Een van de belangrijkste Atlantische Puffinkolonies in Noord-Noorwegen is te vinden in dit natuurreservaat.

Het schip zal aanmeren in Skarsvag, het ‘meest noordelijke vissersdorp ter wereld’, en als de weersomstandigheden dit toelaten, gaat u via Zodiac aan land. We reizen per bus naar de Noordkaap, waar u het glorieuze landschap kunt bewonderen, kunt stoppen bij het bezoekerscentrum en waar u foto’s kunt nemen bij het beroemde wereldmonument. Op een heldere dag is het panorama behoorlijk spectaculair. Bij terugkomst aan boord van de Silver Cloud zullen we uitkijken naar rendieren die op de omringende heuvels grazen.

12

Tromso, Noorwegen

Na aankomst in Tromso staat er een transfer voor u klaar om u naar de luchthaven te brengen. In de loop van de ochtend vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam.

Deze cruise wordt ook in omgekeerde richting aangeboden, klik hier voor meer informatie.

Reissom Expeditie naar de Noordpool en Spitsbergen

Vista Suite   v.a. € 8.095,- p.p.
Veranda Suite   v.a. € 10.150,- p.p.
Deluxe Veranda Suite   v.a. € 10.50,- p.p.
Medallion Suite   v.a. € 17.990,- p.p.
Silver Suite   v.a. € 19.990,- p.p.
Royal Suite   v.a. € 28.990,- p.p.
Grand Suite   v.a. € 29.990,- p.p.
Owner’s Suite   v.a. € 30.990,- p.p.
EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN / PROGRAMMA’S:

Last-Minute Special: Boek vóór 15 november 2018 en geniet van $ 1.000 onboard tegoed per suite en een suite upgrade
Arctic – Special Savings: boek tot 30 november 2018 en geniet van € 3.000 korting per suite (reeds in reissom verwerkt)
Venetian Society Sailing: leden van de Venetian Society genieten van een extra besparing van 5% op het cruisetarief

VERTREK MOGELIJK VANAF Schiphol
REISSOM IS INCLUSIEF 11-Daagse cruise met de Silver Cloud o.b.v. 2 personen in een suitecategorie van uw keuze, o.b.v. volpension
Vliegreis* van Amsterdam naar Longyearbyen en van Tromso naar Amsterdam in de economy class, incl. 23kg ruimbagage
1 Hotel overnachting in Oslo* obv. logies met ontbijt
Zodiac excursies
Butler-service aan boord
Fooien aan boord
Transfers naar en van het schip
Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
Luxe reisbescheiden met informatiepakket
*Bij een afvaart in omgekeerde richting, vliegt u eerst naar Longyearbyen en terug vanuit Tromso en verblijft u 1 nacht in Longyearbyen ipv in Tromso.
REISSOM IS EXCLUSIEF Reserveringskosten á € 30,- per boeking
Verplichte bijdrage GGTO-garantieregeling á € 15,- per dossier
Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50 per dossier
OPTIONEEL
  • Vliegreis in Business Class, reissom op aanvraag
  • Uitgave van persoonlijke aard
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige excursies ter plaatse

Bovenstaande reissommen zijn gebaseerd op dagprijzen (obv 2 persoonsbezetting), dit betekend dat de prijzen continu fluctueren en per vertrekdatum kunnen verschillen. Wilt u graag een exacte prijsopgave, neem dan contact met ons: 0172 450 530

Expert Review

Er zijn nog geen waarderingen.

Laat een review achter

Waardering