Schip
Roald Amundsen
Vertrek
10 februari 2020, 26 februari 2020
Reisduur
22 dagen
Locatie
Antarctica, Zuid-Amerika

Expeditiecruise Antarctica – ms Roald Amundsen

In februari 2020 reizen we met het nieuwe (hybride)schip, de Roald Amundsen van Hurtigruten, naar het witte continent. Deze Expeditiecruise Antarctica belooft echt een onvergetelijke ervaring te worden, en hoewel het nog even duurt voordat we vertrekken, zijn de voorbereidingen al in volle gang. Voor deze unieke reis hebben we de afvaart van 12 en 28 februari gekozen, dit is iets later in de Arctische zomer, maar het geeft de meeste kans op goed weer. De Roald Amundsen is op dit moment nog in aanbouw (komt in 2019), maar de vooruitzichten zijn prachtig. De focus ligt echt op comfort, het delen van kennis en het ontdekken van de natuur om ons heen.

Onderweg zullen we de wilde natuurwonderen van de Chileense fjorden ontdekken en eenmaal op Antarctica gaat er een nieuwe wereld voor ons open. De aanblik van machtige gletsjers die in de oceaan afkalven en groepen pinguïns en walvissen, zullen in de ijzige zeeën onuitwisbare herinneringen creëren. Aan boord is er veel te doen: het Science Center, spannende lezingen en meer. Allemaal ontworpen om van de reis een onvergetelijke ervaring te maken.

Eindeloze witte landschappen, wemelende natuur en fascinerende geschiedenis. Tijdens deze Expeditiecruise Antarctica zullen we landen op historische locaties als Deception Island, tot 1905 een belangrijke haven voor walvisvaarders en Cuverville Island, de thuisbasis van een van de grootste kolonies van Chinstrap-pinguïns. Zo ook Wilhelmina Bay, vaak “Walvismina-baai” genoemd, vanwege het grote aantal bultruggen dat hier wordt gezien. Onze landingen bieden u de mogelijkheid om te gaan wandelen of te kajaken op het water en om tussen walvissen te varen en de lokale pinguïns te ontmoeten. Als moderne ontdekkingsreiziger, komt u op een milieuvriendelijke manier een ongerepte wildernis tegen, terwijl u aan boord van het ultramoderne expeditieschip vaart.

MS Roald Amundsen is een schip dat is gebouwd en ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne ontdekkingsreizigers. In het Science Centre kunt u uw medeavonturiers ontmoeten voor wetenschappelijk plezier, samen met het boeiende Expeditie Team. De mediaruimte aan boord toont de hoogtepunten van de dag, en als u zich nog niet bij een excursie of landing heeft aangesloten, kunt u de films en foto’s bekijken. Alle wetenschappelijke inhoud wordt gepresenteerd op een levendige, leuke en gemakkelijk te begrijpen manier: eersteklas entertainment voor iedereen.

In nauwe samenwerking met Hurtigruten en onze locale partners hebben wij een unieke reis samengesteld met als hoogtepunt natuurlijk het voet aan land zetten op Antarctica, maar ook de vliegreis en extra nachten in Santiago de Chile en City Tour & Wijndistrict zijn inbegrepen.

Wist u dat…

 • De Roald Amundsen één van de eerste Hybride schepen is en daarmee het brandstof verbruik met circa 20% zeer wordt beperkt.
 • De unieke expeditielandingen per zodiak zijn inbegrepen.
 • U in het Amundsen Science Center heel veel kunt leren over de natuur en ook zelf proefjes kunt doen.
 • Er drie restaurants aan boord zijn.
 • Kinderen tot 5 jaar helaas niet zijn toegestaan op Antarctica cruises.
 • Er plaats is voor slechts 530 passagiers .
 • De naamgever van het schip, Roald Amundsen, de eerste mens was die in 1911 de geografische zuidpool bereikte.

Exclusief bij Golden Travel:

3 Hotelovernachtingen Santiago de Chili
Excursie: City Tour Santiago de Chili & Wijndistrict
Nederlandse reisbegeleiding (bij min. 16 pers.)
Luxe reisdocumenten
Travelkit & Reisdagboek van Castelijn & Beerens t.w.v 159,99 per hut

Boekt u voor 15 september ’18, dan vliegt u in KLM Comfort Class*
*op basis van beschikbaarheid en alleen op KLM vluchten.

Reisschema Expeditiecruise Antarctica – Hurtigruten Roald Amundsen

1

Amsterdam

Vliegreis van Amsterdam naar Santiago de Chili met KLM/Air France

2

Santiago de Chili

In de loop van de ochtend komt u aan in de hoofdstad van Chili, Santiago. Na aankomst staat de transfer voor naar het hotel te wachten. De komende 2 nachten verblijven we in een 4* stadshotel op basis van logies met ontbijt.

De middag en avond heeft u ter vrije besteding.

3

Santiago de Chili

Na het ontbijt is het tijd voor de excursie langs enkele hoogtepunten van Santiago en naar het wijndistrict (circa 6 uur). Na terugkomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

4

Punta Arenas

Na het ontbijt is het tijd om het hotel te verlaten en richting luchthaven te gaan voor de binnenlandse vlucht naar Punta Arenas. Na aankomst staat de transfer voor u klaar en zullen we gaan inschepen.

5

Varen door het Beagle kanaal

Geniet van het cruisen door het Beaglekanaal, met kanalen, fjorden en bergen die recht in het ijskoude water opduiken. Dit wilde en afgelegen gebied is bijna onaangetast door mensen. Het ijs scheert zich een weg tussen de bergen en laat de geïsoleerde eilanden en verborgen baaien achter die het unieke fjordenlandschap van Chili creëren.

6-7

Kaap Hoorn & Drakenpassage

Er zijn een aantal iconische plekken op aarde en Kaap Hoorn is er daar zeker één van. Op bijna 56 ° zuid is het het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Voor het Panamakanaal moesten zeevaarders dit beruchte rotsachtige eiland passeren om van de ene kant van Amerika naar de andere te kruisen. We zullen ons best doen om een ​​landing op Kaap Hoorn te maken – dit is echter een gebied dat bekend staat om zijn ruige zee en uitdagende omstandigheden.

Vervolgens varen we 1 ½ tot 2 dagen om de Drake Passage over te steken, dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden. De Drake Passage maakt deel uit van de Antarctische Circumpolaire Stroom, de meest volumineuze stroom ter wereld, en ongeveer 25 tot 40 miljard liter water per seconde wordt van west naar oost gestuwd . Als je de Drake oversteekt, vaar je over de Scotia Ridge in het midden van de oceaan en over de bijna 20.000 voet diepe South Shetland Trench.

8-14

Antarctica

Antarctica is erg geïsoleerd van de rest van de wereld. 90% Van al het ijs ter wereld is hier te vinden, soms wel een laag van 13.000 voet dik. In de winter wordt Antarctica verder afgesneden door zee-ijs, dat voor de kust wordt gevormd en de omvang van het continent wordt bijna verdubbeld. In de zomer is het een broedplaats voor miljoenen pinguïns, walvissen en zeehonden die de rest van het jaar gewoon hun tijd op zee doorbrengen. De meeste dieren die hier overleven, gedijen op een hoeksteensoort: krill. De krillpopulatie in de Zuidelijke Oceaan vertegenwoordigt de grootste biomassa van een enkele soort op aarde – inclusief de mens!

Zoals uiteengezet in het Antarctisch Verdrag, is dit een continent dat zich inzet voor vrede, wetenschap en toerisme. Geen enkele menselijke activiteit mag de perfecte natuurlijke balans veranderen. We bezoeken een plek die zich door millennia heeft ontwikkeld zonder menselijke tussenkomst. Daarom houden we ons aan zeer strikte milieurichtlijnen en -regels: we willen niets anders achterlaten dan voetafdrukken en niets anders dan foto’s maken! De locatie van Antarctica maakt elke cruise naar het continent tot een expeditie. Zelfs de meest geavanceerde technologie kan sommige van de klimaatuitdagingen die deel uitmaken van deze omgeving niet opheffen. Weers-, wind- en ijscondities hebben een grote invloed op ons programma en onze planning. Daarom moeten we pragmatisch zijn: we wijzigen de aanvoer, herroutering en verschuivingsplannen terwijl we verder gaan. Dit betekent ook dat we zullen profiteren van de vaak ideale omstandigheden – we kunnen uren aan wal doorbrengen met wandelen of op het water met kajaks, of gewoon cruisen tussen enorme soorten walvissen.

We zullen proberen op verschillende plaatsen te landen, waaronder Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island en Neko Harbor. Al deze plaatsen zijn sereen en bieden ongerepte natuur, mogelijkheden om pinguïnkolonies, zeehonden, gletsjers, ijsbergen in elke vorm en kleur en oude walvisstations te observeren. Het is moeilijk om alle indrukken te vatten die je zult krijgen. Zoals een bekend citaat van oudgediende Antarctische reizigers het stelt: “Als je Antarctica met woorden kunt beschrijven, ben je er waarschijnlijk nooit geweest.”

15

Op zee

Na het verkennen van het indrukwekkende en unieke Witte continent, zetten we koers naar de Falklandeilanden. De Falklands bestaan uit twee grote eilanden en ongeveer 700 kleinere eilanden. Kapitein John Strong van het HMS Welzijn maakte de eerste geregistreerde landing hier in 1690. We zullen onze lezingenserie voortzetten, die zich richt op de dramatische geschiedenis en gevarieerde flora en fauna van de eilanden terwijl we uitkijken naar dolende albatrossen.

16-18

Falkland Eilanden

Na net op Antarctica geweest te zijn, lijkt het misschien een beetje onwerkelijk om in een stad(je) te komen die lijkt op een miniatuur Engeland, met rode telefooncellen, rode bussen en Engelse pubs. Stanley is de hoofdstad van de Falkland-eilanden. Dwaal door de straten van de stad – de stad is gemakkelijk te ontdekken in een flinke wandeling – of sluit je aan bij een van de excursies om de wildernis en de natuur in de omliggende gebieden te verkennen. De Falklands wemelt van wonderen aan flora en fauna. Dit is een onvervuilde omgeving met fantastisch heldere blauwe luchten, naadloze horizonten, uitgestrekte open ruimtes en prachtige witte zandstranden. Als we de meest westelijk bezette buitenposten in de Falklands bereiken, ziet u afgelegen boerderijen die al zes of zeven generaties lang in familiebezit zijn. De schapen grazen samen met immense kolonies albatrossen en rockhopperpinguïns, terwijl roofzuchtige gestreepte caracaras door de lucht zweven en is een groep hooglandganzen aan de rand van het water te vinden. Vogelliefhebbers zullen zich verheugen als we op Carcass Island aan land kunnen gaan. Dit is een vogelparadijs met verschillende eenden, ganzen, pinguïns, albatrossen, caracaras en winterkoninkjes. Het is ook een van de weinige eilanden met bomen. We gebruiken onze kleine bootjes om aan land te gaan voor het verkennen, wandelen en het bekijken van alle vogels.

19

Staat van Magellan

Terwijl we de tocht door de Straat van Magellan voltooien, zullen we een samenvatting maken van alles wat we hebben meegemaakt tijdens deze expeditie. Zorg ervoor dat je wat tijd doorbrengt aan dek en spot de laatste wilde dieren.

20

Punta Arenas - Santiago de Chille

Vandaag komt uw cruise ten einde en is het tijd voor de terugreis naar huis. In de ochtend zult u het schip verlaten en staat er een transfer voor u klaar. Aansluitend vliegt u van Punta Arenas naar Santiago de Chili. In verband met de verwachte late aankomst in Santiago de Chili, hebben wij een extra nacht hotel voor u inbegrepen, dit voorkomt onnodig ongemak en u vliegt de volgende dag uitgerust van Santiago naar Amsterdam.

21

Santiago de Chille - Amsterdam

Vliegreis van Santiago naar Amsterdam met KLM/Air France 

22

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Reissom Expeditiecruise Antarctica – Hurtigruten Roald Amundsen

Polar Buitenhut (cat. RR)     v.a. € 11.495,- p.p.
ca 20 m2, de Polar buitenhutten bevinden zich voornamelijk op de middelste dekken van het schip. Door de grote ramen heeft u fantastisch zicht op het langs glijdende landschap. Standaard beschikt elke hut over een badkamer met douche en toilet, is er een zitje, telefoon en televisie aanwezig. De standaard bezetting is 2 personen, maar maximaal 4 personen is in sommige hutten mogelijk.

Arctic Superior Balkonhut (cat. XT)     v.a. € 12.995,- p.p.
De Arctic Superior hutten met balkon liggen op hogere dekken van het schip. Op uw balkon met zitje kunt u heerlijk relaxen en genieten van het prachtige uitzicht. De faciliteiten zijn gelijk aan een Polar buitenhut, maar met als toevoeging dat er koffie- en theefaciliteiten in de hut aanwezig zijn. De standaard bezetting is 2 personen, maar maximaal 4 personen is in sommige hutten mogelijk.

Expedition Suite (cat. ME)     v.a. € 14.995,- p.p.
Wilt u in alle luxe en comfort genieten van uw expeditiecruise, dan zijn deze ruime en luxueus ingerichte suites een uitstekende keuze. De suites hebben een ruim balkon en zijn van alle gemakken voorzien. Naast de standaard faciliteiten, zijn ze ook voorzien van een minibar, espressomachine en kunt u gebruikmaken van de aanwezige badjassen. De standaard bezetting is 2 personen, maar maximaal 4 personen is in sommige hutten mogelijk.

VERTREK MOGELIJK VANAF Schiphol
REISSOM IS INCLUSIEF 15-Daagse cruise o.b.v. 2 personen in een hutcategorie van uw keuze
Cruise obv volpension
3 Overnachtingen in Santiago de Chili o.b.v. logies met ontbijt
Cruise obv volpension
Nederlandse reisbegeleiding (bij min. 16 pers.)Excursie city tour Santiago de Chili & Wijndistrict
Travelkit & Reisdagboek van Castelijn & Beerens t.w.v 159,99 per hut
Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
Luxe reisbescheiden met informatiepakket
REISSOM IS EXCLUSIEF Reserveringskosten á € 30,- per boeking
Verplichte bijdrage GGTO-garantieregeling á € 15,- per dossier
Fooien voor het verblijf aan boord
Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50 per dossier
OPTIONEEL
 • Vliegreis in Business-class, reissom op aanvraag
 • Uitgave van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige excursies ter plaatse

Bovenstaande reissommen zijn gebaseerd op dagprijzen (obv 2 persoonsbezetting), dit betekend dat de prijzen continu fluctueren en per vertrekdatum kunnen verschillen. Wilt u graag een exacte prijsopgave, neem dan contact met ons: 0172 450 530

Vertrekdata Expeditiecruise Antarctica – Hurtigruten Roald Amundsen

Deze schitterende Expeditiecruise Antarctica bieden we in 2020 tweemaal als unieke groepsreis aan. Wilt u de reis op individuele basis maken, dan kan dit uiteraard ook en zijn ook andere vertrekdata mogelijk.

De begeleide groepsreizen vertrekken op:

2020 10 februari
26 februari

Expert Review

Er zijn nog geen waarderingen.

Laat een review achter

Waardering