Vertrek
15 maart 2019
Reisduur
10 dagen
Locatie
Oman
Perfect voor
Koppels, Natuurliefhebbers, Singles

Tijdens deze 10-daagse Groepsreis Oman nemen wij u mee naar één van de mooiste en meest afwisselende landen van het Midden-Oosten. Met maximaal 20 personen gaan we per luxe 4WDs dit bijzondere land ontdekken. De reis wordt begeleid door één van onze meest ervaren Nederlandse begeleiders en samen met de getrainde chauffeurs/gidsen gaan zult u kennis maken met het echte Oman.

De groepsreis begint in de hoofdstad Muscat met een stadstour door het oude centrum en brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Sultan Qaboos Moskee. Na de rondleiding verlaten we de stad voor een onvergetelijke tocht door het binnenland van Oman. Eeuwenoude forten, bergdorpjes waar de tijd lijkt te stil te staan, majestueuze berg- en woestijnlandschappen met als één van de hoogtepunten een overnachting in de woestijn.

Tijdens deze reis maakt u ook kennis met de gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking.

Enkele hoogtepunten tijdens de groepsreis Oman zijn:
• Muscat City Tour
• Een bezoek aan de Sultan Qaboos Moskee
• De warmwaterbron van Nakhl
• Historisch Al Hamra en Bait Al Safah
• Nizwa fort en Souk
• Een overnachting in de woestijn
• De groene bergen van Jebel Akhbar
• Een bezoek aan de Benu nomaden familie
• Turtle Beach

Reisschema Groepsreis Oman 

1

Vertrek naar Oman

Vandaag vliegen we met Emirates via Dubai naar Muscat, de hoofdstad van Oman. De vlucht vertrekt ‘s middags in Amsterdam en we komen vroeg in de ochtend aan in Muscat.

2

Aankomst Muscat

Na aankomst staat onze lokale agent op ons te wachten en worden we begeleid naar de wachtende transfer. Vanaf het vliegveld gaan we rechtstreeks naar de accommodatie. Om tot rust te komen en verblijven we de eerste 2 nachten verblijven in het 4-sterren Al Falaj hotel te Muscat.

We zijn heel vroeg in het hotel aangekomen en daarom houden we het vandaag rustig. De rest van de dag is aan u ter invulling. U kunt genieten van het zwembad of de omgeving verkennen.

Aan het einde van de middag organiseren we een lekker drankje zodat we elkaar op een informele manier leren kennen.

3

Muscat

Vandaag staat in het teken van Muscat, we gaan per comfortabele bus en onder begeleiding van een ervaren gids de hoogtepunten van de stad ontdekken.

We brengen dan ook een bezoek aan de Sultan Qaboos Moskee. Door velen als een van de mooiste moskeeën ter wereld gezien. In de moskee zullen de handgeweven tapijten en prachtige Swarovski-kroonluchter zeker uw aandacht trekken, maar ook de bibliotheek is een bezoek waard. Daarnaast zullen we meer over de historie van Oman leren in het Nationaal Historisch Museum. Dit kleine maar interessante museum vertelt u vooral over de natuur en geografie van Oman. U zou het misschien eerder in Parijs of Milaan verwachten, maar een van de meest bijzondere en exclusieve parfums komt uit Oman. Tijdens ons bezoek aan het House of Amouage, zal de gids ons uitleg geven over de complexe wereld van het parfum maken en de verschillende processen die hierbij horen.

Rond 15:00 en 15:30 zijn we weer bij het hotel en kunt u nog even ontspannen voor het diner.

De lunch wordt onderweg voor u verzorgd en is inbegrepen.

4

Nakhl & Rustaq

Na de eerste indrukken van Muscat, is het tijd om dieper Oman in te trekken. Na een vroeg ontbijt staat er luxe 4WD’s met chauffeur op ons te wachten. Vanavond slapen we ergens anders, dus uw baggage gaat mee.

Net ten noorden van Muscat ligt het vissersplaatsje Barka. Iedere morgen is het een levendig schouwspel tussen vissers en inkopers van verse vis. De veilingmeesters verhandelen de dagelijkse aanvoer van tonijn, hamour, mul, sardines, inktvis en in het seizoen kreeften en garnalen. Rond de vismarkt zijn er diverse kramen met groente en fruit, misschien lekker om verse dadels of appels voor onderweg mee te nemen.

De kust laten we nu achter ons en de bergen wachten.

5

Nizwa

Vandaag blijven we in de bergen in de omgeving van Nizwa. De koffers mogen in de kamer blijven, u komt vanavond weer terug. Samen met onze chauffeurs gaan we op zoek naar bergdorpjes, een uniek Arabisch kasteel en het oude Nizwa.

6

De woestijn

Na het ontbijt worden de auto’s voorgereden en zetten we de rondreis verder voort. Het sfeervolle Nizwa en de bergen laten we vandaag achter ons en een onvergetelijke ervaring in de woestijn wacht op ons.

De chauffeurs zullen vandaag de 4WD echt gebruiken, met deze auto’s kunnen we de hoge roze woestijnduinen aan. De Bedu-families bewonen nog steeds de Wahiba woestijn en leven nog steeds een traditionaal nomadisch bestaan. De Bedu-vrouwen zijn een ware verschijning, in fel gekleurde jurken zie je ze achter het stuur van oude pick-ups door de woestijn rijden. Vandaag wordt een bijzondere dag waarbij u een glimp in het bijzondere leven van de Bedu-nomaden krijgt. Vannacht overnacht u in een woestijnkamp, ideaal om van de ondergaande zon in de woestijn te genieten.

De lunch onderweg is uiteraard inbegrepen, net als het dinner in de woestijn.

7

Schildpadden en meer

Van het ontwaken in de woestijn tot het spotten van schildpadden aan de kust, vandaag staat weer vol verrassingen. Na het ontbijt is het tijd om verder te reizen en verlaten we de woestijn om via de bergen naar de kust af te dalen. We overnachten vandaag in het Turtle Beach Resort.

8

De kustroute

Als we ‘s avonds de schildpadden gemist hebben, dan is er vanochtend vroeg nog een kans om ze te zien.

Vandaag komt er een einde aan de rondreis en keren we via de laatste bezienswaardigheden terug naar Muscat. Hier worden we afgezet in een uitstekend strandhotel om nog een dag te genieten van zon, zee en luxe.

9

Muscat

Een dag om heerlijk te relaxen en de indrukken van de laatste dagen te verwerken.

10

Afscheid nemen van Oman

Vandaag is de laatste dag van de reis. Na het ontbijt worden we in het hotel opgehaald voor de transfer terug naar de luchthaven. We vliegen met Emirates via Dubai terug naar Amsterdam.

TIP: reist u liever nog door naar Dubai om daar een of meerdere nachten de stad te verkennen of aan het strand te genieten, geen probleem, wij regelen het graag voor u!

Reisinformatie Groepsreis Oman

Reissom         v.a. € 2.395,- per persoon (obv 2-persoonskamer)
Reissom         v.a. € 2.495,- per persoon (obv 1-persoonskamer)

Reissom is inclusief:
 • Vliegreis Amsterdam – Muscat met Emirates in de economy-class (economy saver)
 • 9 overnachtingen in een 1 of 2-persoonskamer o.b.v. logies met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis.
 • Entree gelden voor bezienswaardigheden tijdens de rondreis
 • Luxe auto of 4WD met prive chauffeur, volgens beschrijving dagprogramma, maximaal 5 personen per auto.
 • Overige maaltijden: lunch op dag 3 t/m 8, diner op dag 6 en 7
 • Transfers van en naar de luchthaven van Muscat
 • 1 Stuk ruim bagage (23kg) en 1 stuk handbagage
 • Meet & Greet en informatiepakket ter plaatse
 • Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
Optioneel:
 • De mogelijkheid om met KLM ipv Emirates naar Oman te vliegen,
  meer-/minderprijs afhankelijk van beschikbare tarieven bij KLM
 • Extra verlenging voor of na de rondreis mogelijk.
 • Reis – en/of annuleringsverzekering
 • Upgrade naar Business-/First Class mogelijk, tegen meerprijs
Reissom is exclusief:
 • Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds ‘a € 2,50 per dossier
 • Verplichte bijdrage GGTO Garantieregeling ‘a € 15,- per dossier
 • Reserveringskosten ‘a € 25,- per dossier
 • Visum voor Oman, circa € 49,- per persoon.
 • Drankjes zijn niet inbegrepen
 • Fooien zijn niet inbegrepen en niet verplicht, maar een kleine blijk van waardering voor de chauffeur/gids zal zeker gewaardeerd worden, denk aan € 20,- tot € 25,- p.p. voor de hele reis
 • Uitgave van persoonlijke aard

Expert Review

Er zijn nog geen waarderingen.

Laat een review achter

Waardering