Schip
HAL ms Nieuw Statendam
Vertrek
30 juni 2019
Reisduur
8 dagen
Locatie
Europa, Noord-Europa, Noorwegen

Noorse Vikingsaga’s Cruise – ms Nieuw Statendam

Tijdens deze 8-daagse Noorse Vikingsaga’s Cruise doet u een aantal van de mooiste Noorse bestemmingen aan.  Zo bezoekt u het gezellige Oslo met haar leuke winkels en sfeervolle straatjes. Maar ook de indrukwekkende Fjorden worden aangedaan.

De ms Nieuw Statendam wordt in december 2018 te water gelaten. Ze is een zusterschip van de Koningsdam en de tweede van onze schepen in de Pinnacle-klasse, met een ontwerp dat is geïnspireerd op de vloeiende rondingen van muziekinstrumenten. Gasten kunnen aan boord genieten van haar innovatieve specialiteitenrestaurants, uiteenlopend van Sel de Mer tot het Grand Dutch Café. Ontdek kooklessen en praktische workshops bij America’s Test Kitchen. En beleef sensaties tijdens de presentaties van BBC Earth Experiences op ons spectaculaire twee verdiepingen tellende World Stage.

Wist u dat…

 

  • De Nieuw Statendam 297 meter lang is en elke reis aan 2666 passagiers een onvergetelijke vakantie bezorgd.
  • U dagelijks kunt genieten van live entertainment. Van intieme klassieke muziek tot spectaculaire shows in het theater.
  • De Nieuw Statendam in december 2018 pas in de vaart komt en u dus één van de eerste kunt zijn die mee vaart.
  • Voor elke dag dat u met Holland America Line cruist, u punten spaart voor het uitgebreide Mariner Society programma.

Vaarschema Noorse Vikingsaga’s Cruise – ms Nieuw Statendam

1

Amsterdam

U kunt op eigen gelegenheid naar Amsterdam reizen voor het inschepen aan boord van de ms Nieuw Statendam. U kunt vanaf het begin van de middag aan boord en u zult aan het einde van de middag uit Amsterdam wegvaren.

2

Relaxen op Zee

3

Oslo, Noorwegen

Geologisch gezien is het geen fjord. De Oslofjord is eigenlijk een enorm wateroppervlak van ongeveer 100 kilometer (62 mijl), ten zuiden van de Noorse hoofdstad. Bijna de helft van de bevolking woont op een uur rijden van dit fjord, dus er is genoeg te zien langs de kustlijn, van eilanden en riffen tot grote steden.

Het pittoreske kuststadje Drøbak markeert de ingang naar de Oslofjord, waar de waterweg steeds smaller wordt en de eilanden steeds meer bewoond raken. U kunt hier veel meeuwen, scholeksters, sternen en ganzen spotten, net zoals de ontelbare vissersbootjes.

De regio van de Oslofjord is de warmste regio van Noorwegen en tijdens de zomerdagen haasten de lokale bewoners zich naar hun bootjes om te profiteren van de zon. Veel Noren hebben een eigen karakteristiek houten huisje langs de kust of op een van de eilanden. Het aangename klimaat trok al kolonisten aan in de steentijd en bronstijd: enkele van ’s werelds best bewaarde Vikingschepen zijn teruggevonden op deze stranden. Strategisch gezien was de fjord een belangrijke waterweg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

U zult hier dan ook veel historische monumenten en oude militaire installaties vinden.

4

Kristiansand, Noorwegen

Kristiansand, de hoofdstad van de zuidelijke kustregio bekend als de Noorse rivièra, heeft de bijnaam ‘Zomerstad’ gekregen.” De golfstroom zorgt voor milde temperaturen en beperkt sneeuw tot een minimum, wat Kristiansand de buitenspeeltuin van Noorwegen maakt.

Zelfs als u slechts een paar uur de tijd heeft, is het door de rasterindeling gemakkelijk de historische plaatsen van Kristiansand te voet te verkennen, zoals Posebyen (de oude stad), die dateert van 1631, en voormalige forten en installaties. Binnen de stadsgrenzen liggen een aantal beboste recreatiegebieden, een vismarkt met uitzicht op de haven en zelfs een zandstrand. De kustlijn is bezaaid met eilanden, rotseilanden en schilderachtige vissersdorpjes en verder weg bevinden zich de hoogtepunten van de regio waaronder Kristiansand Zoo & Amusement Park, de bijzondere stad Lillesand en Setesdal Mineral Park, met glinsterende demonstraties van kristallen en edelstenen.

5

Eidfjord, Noorwegen

Eidfjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en in de buurt van prachtige blauwgroene fjorden, wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1.000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers.

Hardangervidda, in de buurt van Eidfjord, is de grootste hoogvlakte van Europa en tevens het grootste Nationaal Park in Noorwegen. Een interessant feit is dat de legendarische poolreiziger Roald Amundsen, die de eerste expeditie naar de Zuidpool leidde, en Fridtjof Nansen, die als eerste met succes het Groenlandse binnenland doorkruiste, zich beiden in Hardangervidda voorbereidden op hun expedities. Bezoekers komen hier om te wandelen, hiken, fietsen en langlaufen. In het park vindt u ook het grootste aantal wilde rendieren in Europa.

Talrijke ravijnen, zoals de beroemde Måbødalen Vallei, voeren in zuidelijke richting vanaf de Hardangervidda-hoogvlakte naar de fjorden langs de kust. Ongeveer 16 kilometer (10 mijl) ten zuiden van Eidfjord ziet u de dramatische 182 meter hoge (597 voet hoge) Vøringfossen waterval. In het centrum van Eidfjord staat de 14e-eeuwse stenen Eidfjord Kirke, terwijl buiten de stad de beroemde bergboerderij Kjeåsen op een richel ligt, ongeveer 600 meter (1.968 voet) boven de Simadalsfjord.

6

Haugesund, Noorwegen

Aangezien Noorwegen zoveel beroemde natuurlijke bezienswaardigheden heeft (de fjorden zijn beroemdheden op zich), wordt Haugesund, in de zuidoostelijke provincie Rogalund, vaak over het hoofd gezien. Terwijl het een lange geschiedenis heeft als het centrum van de vikingheersers van het land. De eerste koning van Noorwegen, Harald Schoonhaar, wiens heerschappij in de tweede helft van de 9e eeuw begon, woonde vlakbij en hij en andere vroege koningen liggen begraven in een grafheuvel bij het Karmsundetkanaal. Vandaag de dag kennen Noren de stad als een cultureel centrum met populaire muziek- en filmfestivals, alsmede om haar rijkdom van de Noorse oliewinning. Zoals in veel Scandinavische havensteden, staat een lange rij mooie oude commerciële gebouwen langs het water van Smedasundet, waar nu drukke restaurants in te vinden zijn. Iets verderop bevindt zich het Haraldsgata-voetgangersgebied dat een volksmuseum heeft, de bakstenen kerk van de verlosser en vele winkels. Aan de rand van de stad herdenkt een enorme granieten obelisk uit 1872 het duizendjarig jubileum van de belangrijke slag van Hafrsfjord, waar Harald Schoonhaar zijn troepen naar de overwinning leidde en Noorwegen verenigde. Het is eveneens eenvoudig om van Haugesund naar de enorme gletsjers van Folgefonna Nationaal Park en naar de Langfosswaterval van 612 meter (2.008 foot) hoog te reizen.

7

Relaxen op zee

8

Amsterdam

In de vroege ochtend komt u terug aan in de haven van Amsterdam, na ontschepen kunt u op eigen gelegenheid terug naar huis afreizen. Maar u kunt ook aan boord blijven voor een combinatie cruise.

Reissom Noorse Vikingsaga’s Cruise – ms Nieuw Statendam

Binnenhut v.a. € 1.199,- p.p.
Buitenhut v.a. € 1.349,- p.p.

Balkonhut v.a. € 1.399,- p.p.
Vista Suite v.a. € 2.049,- p.p.
Signature Suite v.a. € 2.449,- p.p.
Neptune Suite v.a. € 2.949,- p.p.

Reissommen zijn per persoon (o.b.v. 2 p.s.) en door dagelijks wissellende prijzen ter indicatie. Neem voor de laagste reissom contact met ons op.

VERTREK MOGELIJK VANAF Amsterdam
REISSOM IS INCLUSIEF 8-Daagse cruise o.b.v. 2 personen in een hutcategorie van uw keuze
Cruise obv volpension
Havengelden en taxen
Luxe reisbescheiden met informatiepakket
REISSOM IS EXCLUSIEF Fooien voor verblijf aan boord, circa $ 10,- p.p.p.d.
Reserveringskosten á € 30,- per boeking
Verplichte bijdrage GGTO-garantieregeling á € 15,- per dossier
Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50 per dossier
OPTIONEEL
  • Uitgave van persoonlijke aard
  • Drankjes en overige maaltijden
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige excursies ter plaatse

Bovenstaande reissommen zijn gebaseerd op dagprijzen, dit betekend dat de prijzen continu fluctueren en per vertrekdatum kunnen verschillen. Wilt u graag een exacte prijsopgave, neem dan contact met ons: 0172 450 530

Expert Review

Er zijn nog geen waarderingen.

Laat een review achter

Waardering