Reisduur
9 dagen
Locatie
Oman
Beste reistijd
sep-mei
Perfect voor
Gezinnen, Koppels, Vrienden

Gedurende 9 dagen neemt een privéchauffeur u mee voor een rondreis historisch Oman. U maakt kennis met de gastvrijheid van de lokale bevolking, de rijke cultuur, interessante geschiedenis en zeer afwisselende landschappen. Tijdens de reis wordt u per luxe 4WD rondgereden door een ervaren chauffeur. Hij laat u het echte Oman zien en vertelt graag over zijn land en haar geschiedenis. Bovendien verblijft u tijdens deze bijzonder reis in goede hotels en is er een unieke overnachting in de woestijn inbegrepen. Marhaba, welkom in Oman!

Ontdek de historische plekken in Oman
Tijdens de rondreis historisch Oman ontdekt u bijzondere en historische bezienswaardigheden binnen het Sultanaat Oman. Wist u dat het land een 12.000 jaar oude beschaving heeft? Meer dan 500 forten, kastelen en wachttorens in uiteenlopende architectonische stijlen, zijn getuige van een glorieus verleden.

Oman kent niet alleen een rijke geschiedenis maar ook een prachtige natuur. De landschappen variëren van spectaculaire berggebieden met toppen van meer dan 3000 meter hoogte, de Wahiba woestijn, stranden met palmbomen tot aan de groengekleurde weides.

Enkele hoogtepunten tijdens de rondreis historisch Oman zijn:
• Muscat City Tour
• Een bezoek aan de Sultan Qaboos Moskee
• De warmwaterbron van Nakhl
• Historisch Al Hamra en Bait Al Safah
• Nizwa fort en Souk
• Een overnachting in de woestijn
• De groene bergen van Jebel Akhbar
• Een bezoek aan de Benu nomaden familie
• Turtle Beach

Reisschema Rondreis Historisch Oman 

1

Vertrek

Vandaag vliegt u met Emirates via Dubai naar Muscat, de hoofdstad van Oman. De vlucht vertrekt ‘avonds uit Amsterdam en u komt in de loop van de volgende ochtend aan in Muscat. Uw  rondreis historisch Oman kan beginnen

2

Aankomst Muscat

Na aankomst staat onze lokale agent op u te wachten en wordt u begeleidt naar uw transferauto. Wij werken alleen met prive-transfers, u hoeft dus niet op andere reizigers te wachten en u gaat rechtstreek van de luchthaven naar uw accommodatie. U verblijft vannacht in het 4 sterren Al Falaj hotel. De rest van de dag is aan u om in te vullen, u kunt genieten aan het zwembad of alvast de omgeving verkennen.

3

Muscat city tour

Vandaag staat in het teken van Muscat. Uw privé chauffeur vertelt u graag meer over de hoogtepunten van de stad.

U brengt vandaag onder andere een bezoek aan de Sultan Qaboos Moskee. Door velen als een van de mooiste moskeeën ter wereld gezien. In de moskee zullen de handgeweven tapijten en prachtige Swarovski-kroonluchter zeker uw aandacht trekken, maar ook de bibliotheek is een bezoek waard. Daarnaast zult u  meer over de historie van Oman leren in het Nationaal Historisch Museum. Dit kleine maar interessante museum vertelt u vooral over de natuur en geografie van Oman. U zou het misschien eerder in Parijs of Milaan verwachten, maar een van de meest bijzondere en exclusieve parfums komt uit Oman. Tijdens uw bezoek aan het House of Amouage, zal de gids u uitleg geven over de complexe wereld van het parfum maken en de verschillende processen die hierbij horen.

Rond 15:00 en 15:30 bent u weer bij het hotel en kunt u nog even ontspannen voor het diner.

De lunch wordt onderweg voor u verzorgd en is inbegrepen.

4

Nakhl & Rustaq

Na de eerste indrukken van Muscat, is het tijd om dieper Oman in te trekken. Na een vroeg ontbijt staat er een luxe 4WD met chauffeur op u te wachten. Vanavond slaapt u ergens anders, dus uw baggage gaat mee.

Net ten noorden van Muscat ligt het vissersplaatsje Barka. Iedere morgen is het een levendig schouwspel tussen vissers en inkopers van verse vis. De veilingmeesters verhandelen de dagelijkse aanvoer van tonijn, hamour, mul, sardines, inktvis en in het seizoen kreeften en garnalen. Rond de vismarkt treft u ook kramen met groente en fruit, misschien lekker om verse dadels of appels voor onderweg mee te nemen.

De kust laat u nu achter u en de bergen wachten.

5

Nizwa

U blijft vandaag in de bergen in de omgeving van Nizwa. De koffers mogen in de kamer blijven, u komt vanavond weer terug. Samen met uw chauffeur gaat u op zoek naar bergdorpjes, een uniek Arabisch kasteel en het oude Nizwa.

6

De woestijn

Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur opgehaald en zet u de rondreis historisch Oman verder. Het sfeervolle Nizwa en de bergen laat u vandaag achter u en een onvergetelijke ervaring in de woestijn wacht op u.

Uw chauffeur kan vandaag de 4WD echt gebruiken! Met deze auto kan uw chauffeur de hoge roze woestijnduinen aan.  De Bedu-families bewonen nog steeds Wahiba woestijn en leven nog steeds een traditionaal nomadisch bestaan. De Bedu-vrouwen zijn een ware verschijning, in fel gekleurde jurken zie je ze achter het stuur van oude pick-ups door de woestijn rijden. Vandaag wordt een bijzondere dag waarbij u een glimp in het bijzondere leven van de Bedu-nomaden krijgt. Vannacht overnacht u in een woestijnkamp, ideaal om van de ondergaande zon in de woestijn te genieten.

De lunch onderweg is uiteraard inbegrepen, net als het dinner in de woestijn.

7

Schildpadden en meer

Van het ontwaken in de woestijn tot het spotten van schildpadden aan de kust, vandaag staat weer vol verrassingen. Na het ontbijt is het tijd om verder te reizen en verlaat u de woestijn om via de bergen naar de kust af te dalen. U overnacht vandaag in Turtle Beach Resort.

8

De kustroute

Heeft u gisterenavond de schildpadden gemist, vanochtend vroeg heeft u nog een kans om ze te zien.

Vandaag komt er een einde aan de rondreis en keert u via de laatste bezienswaardigheden terug naar Muscat. Hier wordt u afgezet in een uitstekend strandhotel om nog enkele dagen te genieten van zon, zee en luxe.

9

Afscheid nemen van Oman

Vandaag is de laatste dag van de rondreis historisch Oman. Na het ontbijt wordt u in uw accommodatie opgehaald voor de transfer terug naar de luchthaven. U vliegt met Emirates via Dubai terug naar Amsterdam.

TIP: reist u liever nog door naar Dubai om daar een of meerdere nachten de stad te verkennen of aan het strand te genieten, geen probleem, wij regelen het graag voor u!

Bovenstaand reisschema is ter indicatie, er zijn vele vliegmogelijkheden en deze hebben qua vertrek en aankomsttijd invloed op bovenstaand schema. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en het bijbehorende reisschema.

Reisinformatie Rondreis Historisch Oman

Kamertype / Periode april mei september november
Reisssom o.b.v. 2 pers. € 2.549,- € 2.289,- € 2.289,- € 2.549,-
Reisssom o.b.v. 4 pers. € 2.045,- € 1.859,- € 1.855,- € 2.045,-
Reisssom o.b.v. 2 volw. & 1 kind € 2.549,- € 2.289,- € 2.289,- € 2.549,-
Reissom voor extra kind € 1.375,- € 1.355,- € 1.355,- € 1.375,-

* In de maanden juni t/m augustus is het desert camp gesloten, daarom kunnen wij u deze reis in die maanden niet aanbieden.

Bovenstaande reissommen zijn per persoon (o.b.v. 2 p.k.) en door dagelijks wissellende vlieg- en hotelprijzen ter indicatie. U kunt dagelijks vertrekken en een korter of langer verblijf is ook mogelijk. Neem voor de laagste reissom contact met ons op.

Reissom is inclusief:
 • Vliegreis Amsterdam – Muscat met Emirates in de economy-class (economy saver)
 • 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer o.b.v. logies met ontbijt
 • Entree gelden voor bezienswaardigheden tijdens de rondreis
 • Luxe auto of 4WD met prive chauffeur, volgens beschrijving dagprogramma
 • Overige maaltijden: lunch op dag 3 t/m 8, diner op dag 6 en 7
 • Prive-transfers van en naar de luchthaven van Muscat
 • 1 Stuk ruim bagage (23kg) en 1 stuk handbagage
 • Meet & Greet en informatiepakket ter plaatse
 • Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
Optioneel:
 • De mogelijkheid om met KLM ipv Emirates naar Oman te vliegen,
  meer-/minderprijs afhankelijk van beschikbare tarieven bij KLM
 • Extra verlenging voor of na de rondreis mogelijk.
 • Reis – en/of annuleringsverzekering
 • Upgrade naar Business Class mogelijk, tegen meerprijs
Reissom is exclusief:
 • Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds ‘a € 2,50 per dossier
 • Verplichte bijdrage GGTO Garantieregeling ‘a € 15,- per dossier
 • Reserveringskosten ‘a € 25,- per dossier
 • Visum voor Oman, circa € 49,- per persoon.
 • Drankjes zijn niet inbegrepen
 • Fooien zijn niet inbegrepen
 • Uitgave van persoonlijke aard

Expert Review

Er zijn nog geen waarderingen.

Laat een review achter

Waardering