Schip
Silver Galapagos
Vertrek
wekelijks vertrek
Reisduur
11 dagen
Locatie
Equador, Galapagos Eilanden
Perfect voor
Koppels, Natuurliefhebbers, Vrienden

Silversea Galapagos Expeditiecruise (route A)

Voel de opwinding van het zien van unieke dieren in hun natuurlijke leefomgeving, die u alleen kunt ontdekken tijdens een Galapagos Expeditiecruise. Dieren die helemaal niet bang lijken te zijn voor mensen, van fregatvogels naar lavahagedissen tot reuzenschildpadden. Kijk eens naar Pinnacle Rock zoals Darwin ooit deed, vaar met de zodiacs langs de pittoreske kust, ontdek natuurlijke lavatunnels en snorkel in een schitterende onderwaterwereld.

Een Galapagos expeditiecruise, aan boord van Silver Galapagos, brengt u naar één van de meest afgelegen plekken ter wereld. U zult een ongekende verscheidenheid aan diersoorten ontdekken, die uniek zijn en nergens anders op aarde te vinden zijn. De Galápagos-archipel ligt net voor de westkust van Zuid-Amerika en is voor de meeste mensen (historisch) ontoegankelijk, maar dankzij dit isolement kon de natuur zich ontwikkelen op een manier die uniek is voor de eilanden. Ervaar het allemaal met gratis verkenning activiteiten zoals Zodiac-tochten, snorkelen, kajakken en natuurwandelingen onder leiding van zeer ervaren gidsen, gecertificeerd door het Nationale Park van de Galápagos.

 

 

 

 

 

 

Reisschema Silversea Galapagos Expeditiecruise (route A)

1

Amsterdam - Quito

Vliegreis van Amsterdam naar Quito. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrijbesteding. U verblijft in een luxe 4 of 5-sterren hotel op basis van logies.

2

Quito, Equador

U heeft vandaag voldoende tijd om Quito te gaan verkennen, ‘s avonds verblijft u nog 1 nacht in Quito.

3

Baltra & Isla Daphne Grande, Galapagos Eilanden

In de ochtend vliegt u van Quito naar de Galapagos Eilanden.

Baltra-eiland, ook bekend als South Seymour, is de toegang voor het meerendeel van de bezoekers aan de Galapagos-eilanden. Bij aankomst en na de immigratieprocedures wordt u direct overgebracht naar een nabijgelegen dok om per Zodiac aan boord te kunnen komen. De landingsbaan werd hier voor het eerst gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog toen het eiland werd gebruikt als luchtmachtbasis van het Amerikaanse leger. Gelegen in de buurt van het geografische centrum van de Galapagos, het eiland zelf is klein, vlak en droog.

Daphne Major is een vulkanisch tuff-kratereiland, gelegen ten noorden van het eiland Santa Cruz, niet ver van de internationale luchthaven Baltra. Het schip rond het eiland en zal zo de rotsachtige formaties onthullen, deze rotsformaties zijn tot wel 120 meter hoog. Meestal mogen alleen wetenschappers Daphne aandoen, het zal dus een speciale gebeurtenis zijn om zo dichtbij te komen en Blauwvoet Jan van Genten, fregatvogels, roodsnavelige tropicbirds, bruine neven, bruine pelikanen en zwaluwstaartmeeuwen te spotten. Meeuwen cirkelen over het eiland en gaan met de wervelende wind rond dit ruige eiland.

4

Bahia Darwin & El Barranco (Genovesa), Galapagos Eilanden

Op het eiland Genovesa zult u in de Darwin Bay voor anker gaan, van origine is dit een oude vulkanische krater die nu wordt overspoeld door de zee. Met zodiacs land u op een pittoresk zandstrand waar vaak Galapagos zeeleeuwen op het fijne, witte zand liggen te rusten. Een verkenning langs de kust laten zien dat zeeleguanen eruitzien als prehistorische dinosaurussen in het klein. Door op een klein stukje landinwaarts te trekken zult u zeevogels van alle soorten en maten tegenkomen. Net naast het wandelpad zitten verscholen, onvolwassen roodvoetige Jan van Genten.

Vanuit de Darwin Bay gaat u op ontdekking op het eiland Genovesa en krijgt u toegang tot een gebied dat bekend staat als El Barranco of de ‘Prince Philip’s Steps’. Via een korte klim op de stenen trap komt u op het plateau van het eiland. Vanaf hier, op een vlakke ondergrond, dwaalt een klein pad langs roodvoetige Jan van Genten, neergestreken fregatvogels, Galapagos spotvogels, Nazcagenten en Galapagosvinken. Het hoogtepunt is echter aankomst aan de windzijde van het eiland om honderden Wedge-Rumped stormvogeltjes te zien rondvliegen in een waanzinnige activiteit boven het lavaveld waar ze nestelen.

5

Seymour Norte & Santiago Island, Galapagos Eilanden

De landing op North Seymour Island is op zwarte lavarots. Na een korte klim komt u op het vlakke plateau van het eiland waar een aantal zeeleeuwen (met jongen) en fregatvogels nestelen. Het eiland is droog, en de voornaamste boom is de vijgcactus, favoriet van de gele landleguanen die hier in grote aantallen leven. Het golvende terrein is bezaaid met roodbruine vulkanische rotsblokken en u zult de grote mannelijke fregattenvogels hun levendige, rode, gulzige zakjes zien opblazen in de hoop indruk op de vrouwtjes te maken.

De lavavelden van Sullivan Bay op het eiland Santiago zal u ongetwijfeld doen lijken op het maanlandschap. Terwijl prachtige rode Sally Lightfoot-krabben langs de zwarte vulkanische kust slingeren, zullen de ervaren gidsen u meer vertellen over het ontstaan van de eilanden door geologische krachten. De lavastromen hier zijn iets meer dan honderd jaar oud en dateren uit 1897. De lava kreeg een touwachtig uiterlijk en geologen hebben een Hawaïaans woord aangenomen, pahoehoe, als de technische naam voor dit soort vulkanisch gesteente.

6

Rabida Island & Santa Cruz, Galapagos Eilanden

Rabida Island wordt veel geroemd als één van de meest exotische plekken op aarde en hoewel het klein is, is het eiland indrukwekkend. Robuuste rode kliffen komen uit de zee en met de zodiac’s land u op een strand van donker rood, door ijzererts gekleurd zand. Spookkrabben en Galapagos-zeeleeuwenjongen rusten vaak op de roodbruine zandstranden. Verder landinwaarts maakt het roestige zand plaats voor struikachtige vegetatie, die gedomineerd wordt door cactusvijgen. Groepen Cactusvinken voeden zich met de gele bloemen terwijl Darwin vinken en lava hagedissen over het pad kruipen, op zoek naar voedsel.

Eden Islet ligt net buiten Santa Cruz en biedt een dik mangrovebos, dat groeit op zwarte vulkanische rotsblokken vol met cactusvijgen. Eden is een kleine, geërodeerde oude vulkaan en is een uitstekend voorbeeld van de unieke geologie van de Galápagos. De ondiepe wateren rond het eiland zijn ideaal voor het spotten van Pacifische zeeschildpadden, rifhaaien, adelaarsroggen, zeeleeuwen, zeeleguanen en Sally Lightfoot-krabben.

7

San Cristobal Island & Punta Pitt, Galapagos Eilanden

Reuzenschildpadden zijn het beeldmerk voor de Galapagos-eilanden. Om deze eeuwenoude dieren in het echt te zien, gaat de Silver Galapagos voor het eiland San Cristobal voor anker. Met de zodiacs gaat u aan wal voor een bezoek aan het mooie stadje Puerto Baquerizo Moreno. Vanaf hier is het met de bus naar het Galapaguera Cerro Colorado Tortoise Reserve in de hooglanden van het eiland. Het looppad door het reservaat leid u naar de ontmoeting met grote, logge volwassen schildpadden en kleine jongen die in de palm van iemands hand zouden passen.

Op de noordelijke oever van het eiland San Cristobal ligt het schiereiland Punta Pitt. Het punt bestaat uit twee samengeklonterde vulkanen en is veel jonger dan de rest van het eiland. Sommige van de lavastromen zijn slechts een paar eeuwen oud. Met de zodiacs gaat u aan land voor een lange wandeling over een kronkelend rood grindpad dat langs zwarte basalt lavarotsen en tussen steile pieken loopt. De vegetatie langs de weg is laag en stug een aantrekkelijk blauwgrijs mos groeit op de rotsen.

8

Gardner Bay & Punta Suárez, Galapagos Eilanden

Isla Champion is een klein eilandje voor de noordoostkust van Floreana. Langs varend, lijkt het niet meer dan een kaal rotsachtig eiland zonder veel allure. Maar de echte schoonheid ligt onderwater, het oneindige blauwe water rond het eiland is een droom voor iedere duiker of snorkelaar en het is dan ook aan u om een ​​spectaculair onderwaterrijk te ontdekken. De zichtbaarheid is over het algemeen goed en dankzij deze waterhelderheid spotten snorkelaars vaak rifhaaien. Deze zijn vooral te vinden rond een steilemuur in het rif. Maar wees niet verbaast als u een passerende Pacifische groene schildpad of  speelse Galapagos zeeleeuwen tegenkomt. Ontmoetingen in het blauw met duizenden kleine zilveren minnows, grote tonijnvissen of oceanische maanvissen zijn ook niet ondenkbaar.

Punta Suárez ligt op het westelijke punt van Española, het oudste eiland in de Galápagos. Rechte kliffen bieden uitstekende thermiek voor zeevogels en je kunt Zwaluwstaartmeeuwen, Nazca-zwanen en blauwvoet-zwanen op de wind zien zeilen. De grootste zeevogel die op de Galapagos-eilanden nestelt, is de Waved Albatross. Deze oceaanvogels zijn hier van april tot en met december te zien. Ze komen naar Española om te paren en een uitgebreid paarvormingsritueel te doorlopen. Diverse spotlijsters, duiven en af ​​en toe Galápagos-haviken zijn ook te zien, samen met zeeleeuwen en kleurrijke zeeleguanen.

9

Puerto Ayora & Plazas Sur, Galapagos Eilanden

De Silver Galapagos zal voor anker gaan voor Puerto Ayora, Santa Cruz, waar het prestigieuze Charles Darwin Research Station is gevestigd. Het station huisvest ook het Fausto Llerena-kweekcentrum voor reuzeschildpadden en landleguanen. Experts van over de hele wereld komen hier om de in het wild levende fok- en herintroductieprogramma’s van het centrum te leiden. Om het verblijf in Puerto Ayora af te ronden, kunt u genieten van vrije tijd in de stad waar lokale kunstenaars charmante kunstgalerieën en sfeervolle cafés hebben gevestigd.

South Plaza is een rustig eiland dicht bij de oostkust van Santa Cruz. Dit kleine eiland is bezaaid met gigantische cactusvijgen, bedekt met een roodachtige mat van bodembedekkende vetplanten, en is de thuisbasis van een grote broedkolonie van Swallow-tailed meeuwen, samen met zeeleguanen en Galápagos zeeleeuwen. Aan de kustlijn, wereld het van de zeevogels, waaronder Blauwvoe Jan van Genten, Nazca Jan van Genten, bruine pelikanen en fregatvogels. De vogels, zeehonden, zeeleguanen en gele landleguanen zijn de heersers van het van het eiland.

10

San Cristobal, Galapagos Eilanden

Zoals zoveel van de eilanden van de Galapagos, wordt San Cristobal gevormd door slapende vulkanen. Het ligt ten oosten van de archipel en is een van de oudste eilanden in de groep. Ongeveer 6.000 mensen wonen op het eiland, zei leven van toerisme, visserij, werken voor de overheid of van de rijke vulkanische bodem, door kleinschalige landbouw in de hooglanden. Puerto Baquerizo Moreno op de zuidwestelijke punt van het eiland is de hoofdstad van de Galapagos-eilanden. Een standbeeld van Charles Darwin siert de haven en markeert een van de eerste plaatsen waar hij waarschijnlijk in de dertiger jaren van de 19de eeuw aan land stapte.

De cruise is ten einde, u heeft nu de keuze, of terugvliegen naar Nederland, of te verlengen met een unieke 6 daagse ervaring naar Machu Picchu, de oude maya stad hoog in het Andes Gebergte.  Vliegt u terug, dan komt u op dag 11 aan in Amsterdam. Wilt u verlengen, dan maken wij graag een passend voorstel voor u.

11

Aankomst in Amsterdam

In de loop van de middag zult u in Amsterdam landen.

Deze reis wordt iedere 14 dagen aangeboden en wordt tussentijds ook in omgekeerde richting aangeboden, klik hier voor meer informatie.

Reissom Silversea Galapagos Expeditiecruise (route A)

Explorer Suite   v.a. € 6.999,- p.p.
Terrace Suite   v.a. € 8.999,- p.p.
Veranda Suite   v.a. € 9.199,- p.p.
Deluxe Veranda Suite   v.a. € 9.799,- p.p.
Silver Suite   v.a. € 11.999,- p.p.
EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN / PROGRAMMA’S:

10% Vroegboekbonus: boek en betaal de volledige reissom voor 31 oktober 2018 en bespaar 10% op de cruise (reeds in bovenstaande reissom verwerkt)
Galapagos – Special Savings: Boek vóór 30 november 2018 en geniet van € 3.000 spaargeld per suite + Inclusief hotel, transfers en Quito by Night Tour (reeds in bovenstaande reissom verwerkt)
Single Fares: Supplement voor alleenstaanden vanaf slechts 25%
Venetian Society Sailing: leden van de Venetian Society genieten van een extra besparing van 5% op het cruisetarief

Let op: deze special geldt slecht voor een beperkt aantal afvaarten, neem contact met ons op voor een volledige prijsopgave en van toepassing zijnde specials.

VERTREK MOGELIJK VANAF Schiphol
REISSOM IS INCLUSIEF 8-Daagse cruise met de Silver Galapagos o.b.v. 2 personen in een suitecategorie van uw keuze, o.b.v. All-inclusive
Vliegreis van Amsterdam naar Quito v.v. met KLM in de economy class, incl. 23kg ruimbagage
Pre-cruise pakket van Silversea, incl 2 nachten hotel in Quito obv. logies
Vliegreis van Quito naar de Galagos Eilanden, verzorgd door Silversea
Transfers naar en van het schip
Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
Luxe reisbescheiden met informatiepakket
Gratis WiFi aan boord
Fooien aan boord
Zodiac excursies en lezingen van experts
Avond excursie Quito
REISSOM IS EXCLUSIEF Reserveringskosten á € 30,- per boeking
Verplichte bijdrage GGTO-garantieregeling á € 15,- per dossier
Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50 per dossier
OPTIONEEL
  • Vliegreis in Premium Comfort, Business-Class, reissom op aanvraag
  • Post-cruise pakket naar Machu Picchu, op aanvraag
  • Uitgave van persoonlijke aard
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige excursies ter plaatse

Bovenstaande reissommen zijn gebaseerd op dagprijzen (obv 2 persoonsbezetting), dit betekend dat de prijzen continu fluctueren en per vertrekdatum kunnen verschillen. Wilt u graag een exacte prijsopgave, neem dan contact met ons: 0172 450 530

Expert Review

Er zijn nog geen waarderingen.

Laat een review achter

Waardering