Schip
Silver Galapagos
Vertrek
wekelijks vertrek
Reisduur
11 dagen
Locatie
Equador, Galapagos Eilanden
Perfect voor
Koppels, Natuurliefhebbers, Vrienden

Silversea Galapagos Expeditiecruise (route B)

Voel de opwinding van het zien van unieke dieren in hun natuurlijke leefomgeving, die u alleen kunt ontdekken tijdens een Galapagos Expeditiecruise. Dieren die helemaal niet bang lijken te zijn voor mensen, van fregatvogels naar lavahagedissen tot reuzenschildpadden. Kijk eens naar Pinnacle Rock zoals Darwin ooit deed, vaar met de zodiacs langs de pittoreske kust, ontdek natuurlijke lavatunnels en snorkel in een schitterende onderwaterwereld.

Een Galapagos expeditiecruise, aan boord van Silver Galapagos, brengt u naar één van de meest afgelegen plekken ter wereld. U zult een ongekende verscheidenheid aan diersoorten ontdekken, die uniek zijn en nergens anders op aarde te vinden zijn. De Galápagos-archipel ligt net voor de westkust van Zuid-Amerika en is voor de meeste mensen (historisch) ontoegankelijk, maar dankzij dit isolement kon de natuur zich ontwikkelen op een manier die uniek is voor de eilanden. Ervaar het allemaal met gratis verkenning activiteiten zoals Zodiac-tochten, snorkelen, kajakken en natuurwandelingen onder leiding van zeer ervaren gidsen, gecertificeerd door het Nationale Park van de Galápagos.

 

 

Reisschema Silversea Galapagos Expeditiecruise (route B)

1

Amsterdam - Quito

Vliegreis van Amsterdam naar Quito. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrijbesteding. U verblijft in een luxe 4 of 5-sterren hotel op basis van logies.

2

Quito, Equador

U heeft vandaag voldoende tijd om Quito te gaan verkennen, ‘s avonds verblijft u nog 1 nacht in Quito.

3

San Cristobal & Kicker Rock, Galapagos Eilanden

In de ochtend vliegt u van Quito naar de Galapagos Eilanden.

Zoals zoveel van de eilanden van de Galapagos, wordt San Cristobal gevormd door slapende vulkanen. Het ligt ten oosten van de archipel en is een van de oudste eilanden in de groep. Ongeveer 6.000 mensen wonen op het eiland, zei leven van toerisme, visserij, werken voor de overheid of van de rijke vulkanische bodem, door kleinschalige landbouw in de hooglanden. Puerto Baquerizo Moreno op de zuidwestelijke punt van het eiland is de hoofdstad van de Galapagos-eilanden. Een standbeeld van Charles Darwin siert de haven en markeert een van de eerste plaatsen waar hij waarschijnlijk in de dertiger jaren van de 19de eeuw aan land stapte.

Vanaf het dek van de  Silver Galapagos heeft u prachtig uitzicht op de Kicker Rock waar u langs zult varen. De Kicker Rock is één van de meest iconische locaties van de Galapagos Eilanden. De kleine landvorm wordt gevormd door twee hoge torens van lavarots en lijkt vanuit het zuiden op een slapende leeuw. Dit fenomeen wordt weerspiegeld in de Spaanse naam “Leon Dormido” of letterlijk, Sleeping Lion. Terwijl het schip rond de eilanden stuurt, wijst het Expeditie Team op zeevogels, zoals Zwaluwstaartmeeuwen, Nazca Jan van Genten en fregatvogels.

4

Isla Bartolomé & Playa Espumilla, Galapagos Eilanden

Het schip zal voor anker gaan in het zicht van het vulkanische maanlandschap van Isla Bartolomé, in de baai van Sullivan. Zodiacs brengen u aan wal voor een klim van 388 treden. Het passeren van het droge vulkanische landschap biedt een kans tot het spotten van lavahagedissen, Galapagos valken en blauwvoet Jan van Genten. De ultieme beloning is echter één van de mooiste panorama’s van alle Galapagos-eilanden, het uitzicht op Pinnacle Rock met de zwarte vulkanische kegels de eilanden van Baltra, Daphne Major en Daphne Minor in de verte.

Playa Espumilla ligt aan de noordwestelijke kant van het eiland Santiago en herbergt een verscheidenheid aan dieren, waaronder broedende zeeschildpadden en overvloedige vogels, zoals flamingo’s, pinches met witte wang, gele grasmussen, galapagos-haviken, whimbrels en Amerikaanse scholeksters. Zodiacs brengen u naar het witte zandstrand om aan te sluiten op een pad dat langs een seizoensgebonden lagune loopt. Hier verblijven verschillende soorten vogels.

5

Punta Vicente Roca & Punta Espinoza, Galapagos Eilanden

De wendbare Silver Galapagos kan zich in diep water verankeren tegen de kliffen van Punta Vicente Roca aan de noordwestkant van het eiland Isabela. Vanuit onze ankerplaats vertrekken de Zodiacs om te varen langs de imposante vulkanische kustlijn. De kliffen ondersteunen de niet vliegende aalscholvers en er is een populatie pelsrobben, blauwvoet Jan van Genten en zeeleguanen. In het water leven tal van Oost-Pacifische groene zeeschildpadden die rondom de Zodiacs zwemmen.

Met de hellingen van de vulkaan La Cumbre in de verte, is de lage, door lava gesmeede kust van Punta Espinoza op Fernandina Island een spectaculair gezicht. Honderden zeeleguanen rusten op de zwarte rots. Deze rots is ontstaan uit van recente lavastromen en de warmte die de steen absorbeert is ideaal voor de leguanen. Galapagos zeeleeuwen en hun pups schuilen hier ook, rusten op het strand en spelen in de ondiepe getijdenpoelen langs de kust.

6

Tagus Cove & Elizabeth Bay, Galapagos Eilanden

Tagus Cove is een beschut gebied ten zuidwesten van Volcán Darwin op het eiland Isabela. De beschermde wateren van deze baai zijn de thuisbasis van zeeschildpadden, zeeleguanen, vliegende aalscholvers en Galapagos pinguïns. Bovendien heeft de baai door de eeuwen heen veilige ankerplaatsen geboden aan bezoekende schepen. Hier kunt u kiezen om te kajakken, snorkelen of aan wal te gaan om eeuwenoude namen te ontdekken van vaartuigen die op de rotsen bij de landingsplaats zijn geschilderd of uitgehouwen. Na de landing per zodiac, kunt u wandelen door het bos van Palo Santo-bomen om toegang te krijgen tot de bovenloop van de vulkaan.

De rustige baaien van Elizabeth Bay zijn de perfecte plek voor een zodiac tocht. Eerst passeer u de eilandjes van “Las Marielas”, waar blauwvoet Jan van Genten, vliegenloze aalscholvers, Galapagos-pinguïns, Galapagos-zeeleeuwen en Sally Lightfoot-krabben leven. Vervolgens reis vaart u de baai binnen, geflankeerd door de enorme vulkanen van Sierra Negra en Alcedo en komt u langs frisse en verlaten lavavelden richting hoge groene mangrovebomen die groeien aan de zwarte lavarivier.

7

Post Office Bay, Isla Champion & Punta Cormorant, Galapagos Eilanden

Post Office Bay is doordrenkt met geschiedenis en kreeg zijn naam dankzij een brievenbus die vóór 1813 aan land werd gezet. Schepen die de Galapagos bezochten tijdens meerjarige reizen zouden hier brieven achterlaten om op weg naar huis te worden verzameld en afgeleverd door schepen. Bezoekers van nu kunnen de traditie levend houden door hun eigen ansichtkaarten achter te laten in de brievenbus (nu een vat) en op zoek te gaan naar wat ze thuis persoonlijk kunnen afleveren. Activiteiten bij Post Office Bay zijn het verkennen van een grot gemaakt door lava die ondergronds naar de oceaan loopt.

Isla Champion is een klein eilandje voor de noordoostkust van Floreana. Langs varend, lijkt het niet meer dan een kaal rotsachtig eiland zonder veel allure. Maar de echte schoonheid ligt onderwater, het oneindige blauwe water rond het eiland is een droom voor iedere duiker of snorkelaar en het is dan ook aan u om een ​​spectaculair onderwaterrijk te ontdekken. De zichtbaarheid is over het algemeen goed en dankzij deze waterhelderheid spotten snorkelaars vaak rifhaaien. Deze zijn vooral te vinden rond een steilemuur in het rif. Maar wees niet verbaast als u een passerende Pacifische groene schildpad of  speelse Galapagos zeeleeuwen tegenkomt. Ontmoetingen in het blauw met duizenden kleine zilveren minnows, grote tonijnvissen of oceanische maanvissen zijn ook niet ondenkbaar.

Het noordelijkste punt van Floreana Island heet Punta Cormorant – genoemd naar het Britse marineschip HMS Cormorant en dateert uit de late 19e eeuw. Vanaf het landingsstrand leidt een kort pad naar een ondiepe lagune die beroemd is om zijn flamingo’s. De prachtige roze vogels schuimen het zoute water af voor garnalen. Het pad voert u vervolgens naar een lage helling met verspreide Palo Santo bomen om een ​​idyllisch wit zandstrand aan de andere kant van het punt te onthullen.

8

Cerro Dragón & Punta Suárez, Galapagos Eilanden

De landleguanen van Cerro Dragón speelden ooit een belangrijke rol in een natuurbeschermingsprogramma onder leiding van de Charles Darwin Foundation en het Galapagos National Park. Toen het aantal reptielen in de jaren zeventig afnam, werden sommige dieren in gevangenschap gefokt en werden ze weer in de natuur gebieden vrijgelaten. Vandaag is het een eer om het succes van dit programma bij Cerro Dragón in het echt te zien. Loopt u het binnenland in via een pad langs kleine zoutwaterlagunes, dan komt u regelmatig flamingo’s tegen.,

Op de noordelijke oever van Santa Cruz liggen de stranden van Las Bachas. De twee stranden samen beslaan een volle kilometer. Een kort spoor leidt bezoekers landinwaarts naar een ondiepe vijver met de mogelijkheid om flamingo’s en in het seizoen ook trekvogels te spotten. De naam “Las Bachas” is afgeleid van de verkeerd uitgesproken term “pontons”, die de Amerikaanse troepen na de Tweede Wereldoorlog hadden achtergelaten. Tijdens ons bezoek aan Las Bachas is er de mogelijkheid om te zwemmen vanaf een van de twee zandstranden en te zoeken naar zeeschildpadden die Las Bachas gebruiken als één van hun belangrijkste broedplaatsen op de eilanden.

9

Puerto Ayora & Plazas Sur, Galapagos Eilanden

Los Gemelos is Spaans voor “de tweeling” en trouw aan de naam, Los Gemelos zijn dubbele sinkholes, één aan elke kant van de weg die loopt van Puerto Ayora naar de noordkant van het eiland. Loop langs de randen van de kraters en stop bij Rancho El Manzanillo om reuzenschildpadden uit Santa Cruz in het wild te zien.

De Silver Galapagos zal voor anker gaan voor Puerto Ayora, Santa Cruz, waar het prestigieuze Charles Darwin Research Station is gevestigd. Het station huisvest ook het Fausto Llerena-kweekcentrum voor reuzeschildpadden en landleguanen. Experts van over de hele wereld komen hier om de in het wild levende fok- en herintroductieprogramma’s van het centrum te leiden. Om het verblijf in Puerto Ayora af te ronden, kunt u genieten van vrije tijd in de stad waar lokale kunstenaars charmante kunstgalerieën en sfeervolle cafés hebben gevestigd.

10

Baltra, Galapagos Eilanden

Baltra-eiland, ook bekend als South Seymour, is de het eindpunt van uw bezoek aan de Galapagos-eilanden. Per Zodiac gaat u van boord en ligt de landingsbaan vlakbij. De landingsbaan werd hier voor het eerst gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog toen het eiland werd gebruikt als luchtmachtbasis van het Amerikaanse leger. Gelegen in de buurt van het geografische centrum van de Galapagos, het eiland zelf is klein, vlak en droog.

De cruise is ten einde, u heeft nu de keuze, of terugvliegen naar Nederland, of te verlengen met een unieke 6 daagse ervaring naar Machu Picchu, de oude maya stad hoog in het Andes Gebergte.  Vliegt u terug, dan komt u op dag 11 aan in Amsterdam. Wilt u verlengen, dan maken wij graag een passend voorstel voor u.

11

Aankomst in Amsterdam

In de loop van de middag zult u in Amsterdam landen.

Deze reis wordt iedere 14 dagen aangeboden en wordt tussentijds ook in omgekeerde richting aangeboden, klik hier voor meer informatie.

Reissom Silversea Galapagos Expeditiecruise (route B)

Explorer Suite   v.a. € 6.999,- p.p.
Terrace Suite   v.a. € 8.999,- p.p.
Veranda Suite   v.a. € 9.199,- p.p.
Deluxe Veranda Suite   v.a. € 9.799,- p.p.
Silver Suite   v.a. € 11.999,- p.p.
EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN / PROGRAMMA’S:

Last-Minute Special: Boek vóór 15 november 2018 en geniet van $ 1.000 onboard tegoed per suite en een suite upgrade
Galapagos – Special Savings: Boek vóór 30 november 2018 en geniet van € 3.000 spaargeld per suite + Inclusief hotel, transfers en Quito by Night Tour (reeds in bovenstaande reissom verwerkt)
Single Fares: Supplement voor alleenstaanden vanaf slechts 25%
Venetian Society Sailing: leden van de Venetian Society genieten van een extra besparing van 5% op het cruisetarief

Let op: deze special geldt slecht voor een beperkt aantal afvaarten, neem contact met ons op voor een volledige prijsopgave en van toepassing zijnde specials.

VERTREK MOGELIJK VANAF Schiphol
REISSOM IS INCLUSIEF 8-Daagse cruise met de Silver Galapagos o.b.v. 2 personen in een suitecategorie van uw keuze, o.b.v. All-inclusive
Vliegreis van Amsterdam naar Quito v.v. met KLM in de economy class, incl. 23kg ruimbagage
Pre-cruise pakket van Silversea, incl 2 nachten hotel in Quito obv. logies
Vliegreis van Quito naar de Galagos Eilanden, verzorgd door Silversea
Transfers naar en van het schip
Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
Luxe reisbescheiden met informatiepakket
Gratis WiFi aan boord
Fooien aan boord
Zodiac excursies en lezingen van experts
Avond excursie Quito
REISSOM IS EXCLUSIEF Reserveringskosten á € 30,- per boeking
Verplichte bijdrage GGTO-garantieregeling á € 15,- per dossier
Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50 per dossier
OPTIONEEL
  • Vliegreis in Premium Comfort, Business-Class, reissom op aanvraag
  • Post-cruise pakket naar Machu Picchu, op aanvraag
  • Uitgave van persoonlijke aard
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige excursies ter plaatse

Bovenstaande reissommen zijn gebaseerd op dagprijzen (obv 2 persoonsbezetting), dit betekend dat de prijzen continu fluctueren en per vertrekdatum kunnen verschillen. Wilt u graag een exacte prijsopgave, neem dan contact met ons: 0172 450 530

Expert Review

Er zijn nog geen waarderingen.

Laat een review achter

Waardering